Reede, juuli 25, 2014
 

Kutserid täiendasid medalikollektsiooni

Andres Kutser
Hiiumaa noored rattasportlased Indra Kutser ja Karmo Kutser on sel aastal suurepärases hoos ning on meistrivõistlustelt võitnud peaaegu kümme medalit.
Möödunud nädalavahetusel toimusid Pärnus Jõulumäe tervisespordikeskuses maastikurattakrossi Eesti meistrivõistlused. Hiidlased teenisid seal kaks medalit.
N14 vanuseklassi tüdrukuid oli meistritiitlit püüdmas 11. Indra Kutser alistas rajal kõik konkurendid ja võitis Eesti meistri tiitli. Keskmise kiirusega 13,58 km/h sõidetud raja läbis ta ajaga 22.05, edestades teist kohta 38 sekundiga.
M14 vanuseklassi noormehi oli stardis koguni 35. Seda oli enam, kui üheski teises vanuserühmas. Karmo Kutser sõitis välja teise koha. Võitja Markus Pajurile, kes läbis distantsi 36.48ga keskmine kiirus 16,3 km/h, kaotas Kutser 1.01ga. Kolmas hiidlane Robin Pruul pidi rehvi purunemise tõttu katkestama. Jõulumäe krossirada läbis tänavu uuenduskuuri ja on nüüd rajameistrite hinnangul Eesti läbi aegade kõige tehnilisem rattarada.
Need kaks medalit on vaid loogiline jätk hooaja edukale algusele. Kevadel tuli Karmo Kutser Eesti meistriks kriteeriumisõidus, õde Indra oli kolmas. Hooaega alustati talikrossi Eesti meistrivõistlustel, mis toimus kahes etapis jooksu- ja jalgrattakrossina. Jooksukrossis teenisid nii Indra kui Karmo teise koha. Pruul jooksmas ei olnud, aga osales jalgrattakrossis. See kujunes hiidlastele eriti edukaks – kuni 14aastaste vanuseklassis toodi saarele pooled medalid. Sealjuures mõlemad kuldsed autasud. Indra oli parim neidude, Karmo noormeeste arvestuses ja Robin Pruul sõitis end tublile kolmandale kohale. Kutserid said kuldsed autasud kaela ka kahe võistluse kokkuvõttes.
Eesti meistrid eraldi- ja ühisstardist sõidus selguvad augustis Palamusel.
HERGO TASUJA

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411