Reede, juuli 25, 2014
 

Kojutulekufestivali meistriklassid

alexkobrinpianist.com
Esmaskordselt kammermuusika festivali Hiiumaa Kojutulek/Homecoming üheksaaastases ajaloos annavad kolm festivalil osalevat tippmuusikut kolmel päeval tunde oma meistriklassis.
Pianist Aleksandr Kobrin (USA) on mitmetel nimekatel muusikakonkurssidel saavutanud kõrgeid kohti, muuhulgas võitnud rahvusvahelise Van Cliburni klaverikonkursi (2005), esinenud maailma kõige kuulsamatel lavadel, olnud Moskva Gnessinite akadeemia õppejõud. 2009. aastal kolis ta Ameerika Ühendriikidesse ning õpetab praegu New Yorgi ülikoolis.
Mitmete rahvusvaheliste konkursside võitja ja žüriide liige, trompetist Vladislav Lavrik on Moskva Pjotr Tšaikovski nimelise konservatooriumi õppejõud.
Msitsilav Rostropovitš ja Daniil Shafran on öelnud, et tšellist Boris Andrianov on oma põlvkonna üks andekamaid vene muusikuid. 2009. aastast on Andrianov Moskva riikliku konservatooriumi professor. 2005. aastast mängib ta haruldasel Montagnana tšellol, mis kuulub Vene riigi rahvuslikku kollektsiooni. Andrianov seekordsel festivalil üles ei astu, kuid see eest õpetab meistriklassis.
Igaüks neist kolmest annab Kärdla muusikakoolis tunde kolmel päeval: teisipäeval, 29. juulil, kolmapäeval, 30. juulil ja neljapäeval, 31. juulil. Kolme tunni maksumus on kokku 100 eurot, eelregistreerimine telefonil 5567 8068.
Selgituseks, kammermuusikafestival Homecoming/Vozvraštšenije [tlk vilistlaste kokkutulek], on Moskva Gnessinite muusikaakadeemia vilistlaste korraldatud muusikafestival, millel kogunevad kooli lõpetajad, noored andekad vene muusikud, kellest paljud Venemaalt lahkunud.
Moskva festivali sõsarfestivali, Hiiumaa Homecoming algatasid kaks head sõpra ja muusikut, oboemängijad Pavel Strugalev ja Dmitri Bulgakov, kes alates kaheksandast eluaastast on oma suved veetnud Hiiumaal.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411