Teisipäev, juuli 29, 2014
 

Kaitseliitlased öhuväe öhushowl

Jarmo liivak
Hiiumaa kaitseliitlased said 20. juulil osa öhuväe 95. aastapäeva öhushowst ja see oli vägev söna otseses mõttes. Esmalt tutvusime lennukite näitusega, kus esindatud nii Leedu, Poola, Soome, Hollandi, Belgia, Taani kui ka Eesti enda öhuväe erinevad lennukid. Väga hea mulje jättis Ämari lennuväli ja selle lennurajad.
Ehkki vihm alguses veidi segas demolendude jälgimist, saime siiski näha nii Eesti An-2 pealt sooritatud langevarjuhüppeid kui ka Leedu L-39ZA, Hollandi F-16, suure üllataja Rootsi JAS-39C Gripen´i ja Poola Mig-29 vigurlende. Rootslane üllatas sellega, et ilmus äkitselt ei tea kust, tegi oma lennu ja kadus samuti ei tea kuhu. Ilmselt lendas kohale ja tagasi otse Rootsist, sest tema kiirus ju üle 2000 km/h.
Kuna päike taas välja tuli ja rahvast muudkui juurde vooris, siis arvasime, et peaks kodu poole teele asuma. Meie arvamine oli öige, sest tagasi saime meeletute, ikka veel lennuväljale pürgivate rahvamasside ja tuhandete pargitud autode vahel esimesed ligi kuus kilomeetrit läbida vaevalt veidi üle jalakäija kiirusega. Saabuvate autode järjekord ulatus niipalju kui silm võttis ka Keila-Haapsalu maanteel Keila poole veel paar kilomeetrit ja liikus veelgi aeglasemalt. Tee oli palistatud pargitud autodega. Sellist hulka rahvast ja autosid vöis olla laulupeo ajal Tallinnas. Mulje jäi, et seda etendust tuli vaatama veelgi enam inimesi. Üldpilt oli lausa rabav ja nii suurt huvi, tegelikult üllatavalt vähe ette reklaamitud, seni Eesti võimsama öhushow vastu ei oleks ilma seda ise kogemata küll osanud oodata.

Urmas Selirand
KL malevkonnapealik
abi

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411