Neljapäev, juuli 17, 2014
 

Juss Ojala Spirit tõusis teiseks

Jahtklubi Dago lipu all sõitev jaht Spirit (endine Amserv) kapten Juss Ojala meeskonnaga noppis Pärnus ühe etapivõidu ja tõusis 57. Muhu Väina regati ORC I grupis üldarvestuses teiseks.
Ojala sõnul oli esmaspäevane etapp pikk ja kurnav: “Ilmaolud olid muutlikud, aga kõigile suhteliselt võrdsed. Alates teisest märgist asusime juhtima ja pika krüssuga õnnestus oma edumaad pidevalt kasvatada kuni viimase Paatsalu pöördemärgini. Sealt edasi Kessuni oli taganttuules spinniots, kus hakkasime konkurentidele juba vastu purjetama. Kessust finišini ligi 1,5miilisel lõigul tuli kõigi jaoks uus tuul. Hävisime sellest, aga taganttulijad kaotasid veel rohkem. Esmaspäevane ilm soosis just kiireid jahte ja üldiselt oli ideaalne purjetamisilm,” võttis kapten kokku Kärdla-Kuivastu etapi.
Adrenaliinirohke     Pärnu etapp
Suhteliselt stabiilset sõitu teinud Spirit oli Kärdla ringil neljas, Kärdla-Kuivastu etapil kolmas, Kuivastu-Pärnu etapil kuues ning Pärnu lühirajasõitude kokkuvõttes esimene. Eriti väärtuslikuks teeb tulemuse see, et Pärnu etapp oli märksa keerulisem vaatamata pea ideaalsetele ilmastikuoludele. Sooritati tihedalt manöövreid pöördmärkides külg-külje kõrval. Kiiretes sõitudes juhtus mitme jahiga ka äpardusi: murdus mast, kaotati rool, põrkuti kokku ja rebenesid purjed.
Kolmapäevaõhtuse seisuga hoiab Spirit 14 punktiga ORC I grupis teist kohta. Esimesel kohal on 8 punktiga Kalev JK alus Forte, Jaak Jõgi juhtimisel. Spiritil tihedalt kannul on samuti 14 punktiga Kalev JK Reval Cafe, mida juhib kapten Eero Pank.
Olympic viies
Dago JK lipu all sõitev Olympic Tiit Vihuli meeskonnaga on ORC I grupis viiendal kohal. Olympicu kohad etappide kaupa: kümnes, teine, teine ja kuues, annavad Tiit Vihulile ja tema meeskonnale 20 punktiga üldarvestuses viienda koha.
ESTLYS III grupis lõpetas Hiiu purjelaeva seltsi lipu all sõitev Marie kapten Mart Rätsepa juhtimisel etapid vastavalt kümnenda, üheksanda, kuueteistkümenda ja kuuendana – üldarvestuses kümnes koht.
Folkbootide klassis purjetav kapten Ivar Simmeri Kerttu etappide tulemused olid neljas koht avaetapil, kolm kuuendat kohta – üldarvestuses samuti kuues koht.
Pühapäevast kolmapäevani läbisid Kärdlast startinud jahid neli etappi: Kärdla ring, Kärdla-Kuivastu, Kuivastu-Pärnu ja Pärnu kolm lühirajasõitu vastutuule-allatuule rajal.
Täna selguvad Pärnu-Roomassaare etapi tulemused. Lehe trükkimineku ajal puhus Pärnus edelatuul 3,8 m/s ja ilm oli päikseline. Laupäevaks lubab ilm.ee Saaremaale prisket põhjatuult 6 m/s, millega sõidetakse viimane etapp – Roomassaare ring.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411