Teisipäev, juuli 15, 2014
 

Hiiumaa omavalitsused tulumaksulaekumisega enam-vähem järjel

Esimesel poolaastal laekus Hiiumaa valdade eelarvesse kokku ligi 3 miljonit eurot maksutulu.
Hiiu ja Emmaste valla tulumaksu laekumise kasv oli prognoositust oluliselt väiksem, Käinas ja Pühalepas prognoositust pisut suurem. Kui Emmaste vald prognoosis aasta algul 5protsendilist kasvu, siis tegelik kasv esimesel poolaastal oli peaaegu poole väiksem – 2,95 protsenti. Hiiu vald prognoosis koguni 13protsendilist kasvu, tegelik kasv oli 8,5 protsenti. Käina vald planeeris kasvuks tagasihoidlikud 5 protsenti, kuid laekumine kasvas koguni 8,9 protsenti. Pühalepa vald planeeris kasvuks 5 protsenti, tegelik kasv oli 6,2 protsenti.
Maksutulu on omavalitsuste eelarve suurim sissetulekuallikas toetuste, omatulu ja muude tegevustulude kõrval ning Hiiumaa valdades olnud viimastel aastatel kasvutrendis.
Enim, ligi 1,47 miljonit eurot üksikisiku tulumaksu, laekus esimesel poolaastal saare kõige suuremas, Hiiu vallas – seda on 115 000 eurot rohkem kui mullu samal perioodil. Eelmise aasta andmed on saadud Hiiu vallaks ühinenud omavalitsuste, Kõrgessaare valla ja Kärdla linna maksutulusid summeerides. Käina vallas on kuue kuuga laekunud 630 000 tuhat eurot, see on 52 000 eurot rohkem kui mullu. Pühalepa vallas laekus 470 000 eurot ehk mullusest 26 000 eurot rohkem. Saare väikseima elanikearvuga Emmaste valla eelarvesse laekus kuue kuuga kõige vähem – 390 000 eurot, mis siiski oli 9000 eurot rohkem kui mullu sama ajaga.
Koos muude maksutuludega on planeeritud eelarvest täidetud kõige rohkem – 51,3 protsenti Pühalepa vallas, 50,4- ja 50,1protsendiliselt on täitunud Käina ja Emmaste valla eelarved vastavalt ning Hiiu vallas laekus kuue kuuga 44,9 protsenti planeeritud eelarvetuludest.
ANNA-MAARJA ROOSNA

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411