Reede, juuni 27, 2014
 

Vastassuunaline liiklus?

Tänavusel külmal jaanipäeval Hiiumaa maismaal õnneks midagi väga hullu ei juhtunud.
Tooni andsid mõneti üllatuslikult hoopis merepäästeaktsioonid. Kaks väljakutset kahte eri kanti, Soela väina ja Väinamerre, tulid väga lühikese, vaid pooletunnise vahega. Õnneks tulid naabrite poolt appi Muhu vabatahtlikud merepäästjad ja Kärdla kordoni piirivalvurid said otsa ümber pöörata Heltermaa poole, kus abi vajas mootoririkkega kaater.
Politsei- ja piirivalveametis on taas käimas reorganiseerimine – eesmärgiks kokkuhoid, et ametisse jäävate töötajate palka tõsta.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Rando Kruusmaa ütles eelmisel nädalal Kuressaares toimunud ümarlaual, et ameti soov on kasutada edaspidi politseipatrulle ka merepäästesündmuste puhul. Samas möönis ta, et maapealne võimekus võib kannatada küll, kui politseipatrull merepäästele keskendub.
Muhu merepääste seltsi juht Madis Rehepap ütles ajalehe Meie Maa kolleegidele, et multifunktsionaalsus kõlab küll hästi, kuid jäi selle elluviimise suhtes skeptiliseks. Temale tundub, nagu õigustataks riigipoolset merepäästevõimekuse vähendamist sellega, et on olemas tublid vabatahtlikud. Samal ajal pole Virtsus enam piirivalvekaatrit, mis kattis Suurt väina – ei ole piisavalt mehi, et alust seal hoida. Mitte ükski vabatahtlike ühing ei taga tema sõnul Eestis 24/7 valmisolekut.
Hiiumaa väikesadamaid ehitatakse-taastatakse lootuses, et sadamatesse tuleb aina rohkem aluseid. Paraku toob see kaasa ka rohkem merepäästejuhtumeid. Paistab, nagu liiguks riigi merepäästevõimekus mereliikluse arenguga vastassuunas.

27. juuni 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411