Reede, juuni 13, 2014
 

Suusaspordi vedur


Pühapäeval sünnipäeva tähistav laskesuusatreener Tõnu Pääsuke on Hiiumaal tagasihoidlikult toimetanud, kuid siin lapsi treeninud juba aastakümneid ja andnud ka Hiiumaa spordi arengusse märkimisväärse panuse.
Juubilari hästi tundev Hiiumaa orienteerumistreener Anu Saue rääkis, et Tõnu Pääsuke tõi Hiiumaale suusatamispisiku ning selgus, et ka Hiiumaa lapsed oskavad suusatada. Jõudis ju ka Eveli Saue tippu just Pääsukese käe all. “Kui spordialal on innustunud eestvedaja, on ka tulemusi,” märkis Saue. Ja tulemused räägivad tõesti enda eest, sest laskesuusatamises ei ole tema õpilastele Eestis vastast ning juba tehakse tegusid ka maailmatasemel.
Ka Pääsukese käe all treeninud vennad Koolmeistrid kiitsid juhendajat ja ütlesid, et just treenerist oleneb, kuidas noorsportlane edasi areneb. “Treener peab olema väga ambitsioonikas ja tahtma lastega tegeleda,” ütles Jaan Koolmeister ja kinnitas, et just selline Pääsuke ongi.
Tõnu Pääsukese päevad mööduvad ka praegu lapsi treenides. 2000. aastal Hiiumaalt lahkudes oli ta peamine mure, mis saab õpilastest. “Keegi peab ikka lapsi innustama ja kui ta areneb, siis ta peab saama väljundi – käia võistlemas,” teab Pääsuke.
Palju õnne ja jaksu juubilarile ka Hiiu Lehe poolt!

13. juuni 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411