Reede, juuni 27, 2014
 

Putkaste külaselts kutsub noori

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Teist aastat korraldab Putkaste külaselts kogemustevahetuse “Meie mäletame”, kus kohalikele noortele jagavad kogemusi ja õpitud oskusi Hiiumaalt pärit noored.
Üks kokkusaamiste algatajaid Ingrid Purge Putkaste külaseltsist leiab, et väikesest kohast pärit lapsed vajavad tõuget, et mitte mõelda oma piiratud võimalustest, vaid julgeda unistada suurelt ja püüelda soovide täitumise poole. “Soovin anda meie saare noortele innustust, nad ei pea arvama, et neil pole midagi ja nad ei jõua kusagile,” selgitas ta, miks neid kokkusaamisi korraldab.
Mullu pühendati “Meie mäletame” Putkastest pärit varalahkunud kuulitõukaja ja kettaheitja Taavi Peetre 30. sünniaastapäevale. “Ka temal olid unistused, mille poole ta pürgis, ta läks lendu ja siis see lend katkes,” ütles Purge.
Ta meenutas, et Taavi tegi oma esimesed lõuatõmbed siinsamas Putkastes, maja kõrval kasvava tamme oksal ja lihvis oma pallimänguoskust sealsamas kõrval muruplatsil.
Mullu olid juhendajateks maadleja Heiki Nabi, laskesuusataja Eveli Saue, laulja Leemet Onno, karateka Harri Nõulik ja jalgpallur Andreas Peetre ning osalejaid oli ligi 120.
Tänavusel kokkusaamisel juhendavad töötubasid Hiiumaal elavad noored, kellest mõni leidnud huvitava elukutse, mõni maalimaski tuntust kogunud. Kuulitõuget õpetab edukas sportlane Everin Padari, enesekaitset politseinik Marko Kallas, esmaabi tervishoiuspetsialist Merlin Laid, line-tantsu tantsuõpetaja Maigi Taelma, kitarritöötuba juhib kitarriõpetaja Martin Uuskari, maalimist-kompositsiooni õpetab dekoraator-stilist Heilika Purge. Lõkkeõhtuks on aga lubanud kohale tulla üllatuskülaline, kes jääb esialgu veel saladuseks.
Putkaste küla kiigeplatsile oodatakse osalejaid täna, 27. juunil kell 18. Töötoad kestavad 45 minutit, seejärel süüdatakse kell 19.15 lõke ja algab töötubades õpitu ettenäitamine.
Kõik töötoad toimuvad õues, maalaste tavalisel mängumaal. “Alati ei peagi tingimused olema viimase peal, sportida saab ka siis, kui sisehall puudub,” leiab Purge.
“Meil pole midagi suurt ega uhket plaanis, püüame teha tasapisi oma küla selliseks, et siin oleks hea olla, et tulija tunneb, et teda on oodatud, et olija tunneb, et see on hea koht, kus elada, ning et minejal jääb kriipima mõte – tahaks tagasi,” sõnastas Ingrid Purge Putkaste külaseltsi tegemiste eesmärgi.
Noorte kogemustevahetust toetavad Käina vald, Kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupp, Samaaria Eesti Misjon, Putkaste külaselts ja mitmed vabatahtlikud.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411