Teisipäev, juuni 3, 2014
 

Neste peadirektor: Tulime, et jääda

Harda Roosna | Hiiu Leht
Neste Hiiumaa automaattankla avamisel kinnitas Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv, et Neste tuli Hiiumaale selleks, et jääda, kuid ilmselt polnud otsuse tegemine lihtne.
Hiiu maavanem Riho Rahuoja tänas Neste juhte julguse eest Hiiumaale tulla ja ehitada tankla väiksele saarele, kus neli tanklat juba olemas. “Ega see otsus ei tulnud väga lihtsalt, seda riski kaaluti ja vaeti väga põhjalikult,” teadis maavanem.
Ta viitas saare napile elanike arvule, kuid märkis, et autosid on samas Hiiumaal ühe elaniku kohta märksa rohkem kui vabariigis keskmiselt.
Neste arendusjuht Tõnu Mõttus ütles, et tankla rajati esimest korda saarele tänu ettevõtte juhtkonna julgusele ja ettenägemisvõimele: “Me tõesti usume, et sel saarel on tulevik ja see areneb järjest edasi – eks sellepärast peame meie ka siin kohal olema.”
Avamise eel sahistati, et kolmas kütusemüüja tuli Hiiumaale ainult tänu Enn Kunila soovile.
Mõttus ütles, et Neste teeb Selveriga koostööd paljudes kohtades: “Ega me päris metsa oma tanklaid ei pane – on päris loogiline, et Selveri parkimisplatsis on tanklale soodne ja õige koht – see on ikkagi peatänav Kärdlasse ja peatee Hiiumaale,” lisas Mõttus.
Hiiumaa, mitte Kärdla tankla
Algselt Neste Kärdla nime kandnud tanklale saab nimeks Neste Hiiumaa tankla. “Arutasime kohalike inimestega, et ikkagi see nimi on natuke eksitav, kuna tankla aadress on Pühalepa valla järgi,” selgitas Neste jaemüügijuht Kristi Pari.
Neste Hiiumaa automaattankla avati reedel Selveri kõrvale püstitatud telgis erandliku pidulikkusega, kuna tegemist on ettevõtte 50. tanklaga. Peadirektor Kohv ütles, et tavaliselt võetakse ehitus ehitajalt vastu, hind pannakse õigeks ja äri läheb käima. “Linti lõiganud pole me aastaid ja mina isiklikult ei olegi ühtki linti läbi lõiganud,” rääkis Kohv. Neste Eesti ajaloos oli see üldse kolmas jaam, mida nii pidulikult avati. Eelmine niisugune pidu oli aastal 1998.
Jaama ehitas valmis OÜ Hiiu Teed. Kohv kiitis, et töö oli kiire ja korralik ning läks plaanipäraselt.
Nagu kõikides Neste jaamades, müüakse ka Hiiumaal ainult neid kütuseid, mis on tarnitud Neste Soome tehastest, nii Porvoost kui Naantalist. Hiiumaal on müügil bensiin Futura 95 ja Futura diisel.
Automaatjaama tööd haldab Jüri Ausmaa.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411