Reede, juuni 27, 2014
 

Lennufirma Avies sai suure leppetrahvi

Saare maavanem Kaido Kaasik määras ASile Avies üle 11 000 euro suuruse leppetrahvi, sest Kuressaare lennujaama andmetel on lennufirma märtsist kuni maini Tallinn–Kuressaare lennuliinil korduvalt graafikut muutnud ega ole graafikust kinni pidanud.
Lennugraafikut muutes tühistas Avies märtsis kolm lendu, aprillis ühe lennu, mais kolm lendu ning lendas mais kuuel korral läbi Kärdla. Lisaks ei väljunud 5. märtsil Kuressaarest hommikune lend, 21. märtsil hommikune lend, 24. märtsil hommikune lend, 28. märtsil õhtune lend, 9. aprillil õhtune lend, 9. mail õhtune lend, 25. mail õhtune lend ja 26. mail hommikune lend.
Marsruudil Tallinn–Kärdla–Kuressaare–Tallinn või Tallinn–Kuressaare–Kärdla–Tallinn lendas lennuk 8. mai õhtul, 9. mai hommikul, 12. mai õhtul, 14. mai hommikul ja õhtul ning 16. mai hommikul. Saare maavalitsuse ja Aviesi vahel toimunud infovahetusest ning lennufirma edastatud teadetest selgus, et kuus lendu tühistati tehnilistel põhjustel. 24. märtsi hommikune lend jäi ära ilma tõttu. AS Avies kirjutas 15. mail maavalitsusele edastatud selgituses, et lennukeid on firmal Eestis ainult kaks ja kui Kuressaare või Kärdla liini teenindaval lennukil on tehniline rike, võtab uue lennuki toomine vähemalt 12 tundi aega ning sellel ajal teenindab kahte liini üks lennuk.
Lisaks 14-le lennugraafiku muudatusele ei järginud Avies lennugraafikut 17-l korral: märtsis 10, aprillis kaks ja mais viis korda. Rohkem kui 45 minutit muutus lennu väljumine kuuel korral.
Avies muutis lennugraafikut maavalitsusega kooskõlastamata 13-l korral, tühistades kuus Tallinn–Kuressaare–Tallinn lendu ning lennates kuus korda marsruudil Tallinn–Kärdla–Kuressaare–Tallinn või Tallinn–Kuressaare–Kärdla–Tallinn. Samuti hilines lennuk neljal korral rohkem kui 45 minutit.
Arvestades, et Aviesi poolt toimepandavad lepingu rikkumised on viimase viie kuu jooksul sagenenud, määras maavanem Aviesile lennugraafiku 13 kooskõlastamata muudatuse eest leppetrahviks 10 400 eurot ja lennugraafikust neljal korral üle 45 minuti kõrvalekaldumise eest leppetrahviks 762,4 eurot. Kogu summa peetakse kinni ASile Avies makstavast 2014. aasta juunikuu riiklikust toetusest.
Ahto Jakson
ahto@meiemaa.ee

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411