Teisipäev, juuni 10, 2014
 

Kõige erilisemad tantsijad tulevad Kärdlasse Egiptusest

repro
Jaanuaris sai Hiiumaa idamaise tantsu harrastajail täis viis tegevusaastat ja see on üks põhjus, miks tähistame järjekordse tantsuhooaja lõppu väga erilise kontserdiga.
Laupäeva, 14. juuni õhtul võib Kärdla kultuurikeskuses näha kabareelikke kõhutantsunumbreid, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika rahvatantse, mitme stiili sulameid, mustlastantse ja Polüneesia tantse. Lisaks Kärdla oma tantsurühmale Sukar astub üles palju huvitavaid esinejaid mujalt. Haapsalu idamaise tantsu rühm Iiriseõied on hiidlannadel varemgi külas käinud, nagu ka meie neil. Esimest korda saame nüüd aga võõrustada Saaremaa kõhutantsijaid. Kontserdil on lubanud üles astuda ka külalised Tallinnast, nende seas meie praegune õpetaja Kairi Reinvee ja noor andekas tantsija Maris Abe.
Kõige erilisemad esinejad tulevad meile aga päris kaugelt – Egiptusest. Üle hulga aja on Eestimaal meie eelmine õpetaja Kaidi Udris, kes on paar viimast aastat töötanud tantsijana Kairo ooperis. Koos Kaidiga tuleb Kärdlasse mitmekülgne tantsuõpetaja Salah Rambo. Kõrgharidus tantsu alal teeb temast Egiptuse tantsuringkondades väga haruldase tantsija. Karjääri alustas ta Mahmoud Reda rahvatantsukompaniis, mis on olnud läbi aegade hüppelauaks paljudele edukatele tantsuõpetajatele. Praegu õpetab Salah balletti ja hip-hoppi Egiptuse kunstide akadeemias ning on Kairo ooperimaja kaasaegse tantsu kompanii Forsan El Shark solist. Salah on hinnatud ja sarmikas õpetaja, värvikas isiksus ja särav jõuline esineja. Kärdlas õpetab ta koos Kaidiga meie idamaistele tantsijannadele Egiptuse rannarahva tantsu.
7. juunil õpetasid ja esinesid Kaidi ja Salah Tallinnas Salme kultuurikeskuses. Eestimaal on tänavu suvel veel vaid üks võimalus nende tantsu näha – 14. juunil Kärdla kultuurikeskuses. Kontsert algab kell 19.

Tantsurühma Sukar juhendaja
Riina Jesmin

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411