Reede, juuni 27, 2014
 

Jaanipäev: politseile rahulik, haiglale traumaderohke

PPA FB
Kui politsei jaoks möödus jaanipäev suuremate vahejuhtumiteta, siis kiirabi sai hulgaliselt väljakutseid ja ka Hiimaa haigla erakonnalisse meditsiini osakonda pöördus palju hädalisi.
Hiiumaa haigla juhatuse liige Gennadi Aavik rääkis, et haigla valvetoas olid jaaniajal ja veel ka üleeile väga töised päevad ning erakorralist abi vajas suurem hulk inimesi kui eelmistel aastatel. Aavik märkis, et palju oli erinevaid traumasid, põletusi mitte. Valvetoast lisati, et ka kiirabi sai pühade ajal palju väljakutseid.
Kärdla kordoni juht ja maakonna politseijuht Argo Tali rääkis, et politsei külastas erinevaid jaanitulesid ja võrreldes varasemate aastatega oli rahvast külmast ilmast tingituna pisut vähem. “Üldiselt on valdav enamus pidutsejatest tunnustamist väärt, sest osati pühadest rõõmu tunda ja kõiges piiri pidada,” ütles Tali.
Lisaks jaanituledele toimusid pikal nädalavahetusel ka Sõru Jazz ja Hiiu Moto 2014 ning needki kulgesid suuremate vahejuhtumiteta.
Seevastu teeb politseijuhti murelikuks nii täiskasvanute kui alaealiste alkoholitarvitamine. Joobes juhte tabati viie päevaga, 20.–24. juunini 7, alaealisi alkoholi- ja tubakapruukijaid 15.
Tali märkis, et tänavu on avastatud joobes juhtide arv olnud kasvutrendis ja jaanipäev andis sellele kinnitust. “Kahjuks inimesed ei teadvusta, et sõidukijuht ei vastuta mitte ainult enda eest ja joobes juhtimine võib väga lihtsalt saada saatuslikuks ka juhi kaaslastele või täiesti kõrvalistele isikutele,” ütles Tali. Kui mullu esimese poolaastaga oli autoroolist tabatud joobes juhte Hiiumaal 24, siis tänavu viie kuuga juba 40.
Raskeid liiklusõnnetusi jaaniajal ei juhtunud ja kuritegusid toime ei pandud.
Kadunud naine leiti üles
Politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehelt, kuhu 23.–24. juunini postitati üldistatud infot numbrile 110 tulnud väljakutsete kohta, leiab Hiiumaa kohta vaid teate, et 24. juuni varahommikul teatati Hiiumaal kadunuks jäänud naisest. Tali kommenteeris, et politseile anti teada võimalikust kadumisest, sest naisega ei saadud tükil ajal telefonitsi ühendust ja hakati muretsema. Mõne aja möödudes tuli uus teade, et naisega õnnestus ühendust saada, kõik on korras ja politsei abi ei vajata.
Neli merepäästejuhtumit
Pühade ajal sattus Hiiumaa lähistel merehätta mitu alust.
Laupäeva lõuna paiku teatati Hiiumaa lähistel ümber läinud purjekast. Üksinda merel olnud mees oli kukkunud üle parda. Abivajaja suunas asus kaatriga teele Kärdla kordoni toimkond, kes aitas päästevesti kandnud mehe veest välja ja pukseeris purjeka Sõru sadamasse.
Samal õhtul toimus lühikese, pooletunnise vahega kaks merepäästejuhtumit. Ohtu  inimeludele küll polnud, kuid Kärdla kordoni merepäästjad pidid selle poole tunni sees sõitma nii Sõrule kui Heltermaale.
Laupäeva õhtul teatati Hiiumaa ja Saaremaa vahel, Soela väinas madalikule sõitnud jahist, mille pardal kaks inimest. Nende elu ohtu ei sattunud. Abivajajate poole asus teele  Kärdla kordoni toimkond, kuid jahti märkasid juba Muhu vabatahtliku merepääste seltsi merepäästjad, kes aitasid selle madalikult lahti ja toimetasid kolmveerand tundi pärast kutsungi saamist Sõru sadamasse.
Vähem kui pool tundi pärast eelmise teate saamist teatati Heltermaa sadama reidil olevast mootorrikkega kaatrist, mille pardal neli inimest. Ohtu inimeludele ei olnud. Kärdla kordoni toimkond pukseeris kaatri Heltermaa sadamasse, kuhu jõuti veidi üle tunni pärast teate saamist.
Jaaniööl mõni minut pärast südaööd anti teada, et Hiiumaa lähistel nähti merel punaseid rakette. Mereseiresüsteem osutatud piirkonnas laevaliiklust ei tuvastatud. Piirkonda Ninasi pangalt kuni Tahkuna poolsaare tipuni kontrolliti ka piirivalvekopterilt, kuid midagi õnnetusele viitavat ei avastatud. Teada on, et lasti nii ilutulestikku kui hiina laternaid ning võimalik, et need jätsid mulje punastest rakettidest.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411