Reede, juuni 6, 2014
 

Hiiumaa mereala kasutus selgumas

Eile tutvustati Kassaris Eesti esimest mereala planeeringut, mis paneb paika Hiiu maakonnaga piirneva mereala  kasutamise aastani 2030 ja kauem.

Siseministeeriumi planeeringute osakonna nõuniku Anni Konsapi sõnul algatatakse planeeringute koostamine kogu Eesti merealal kahe aasta pärast ja need tuleb valmis saada 2020. “Hiiu- ja Pärnumaal on planeeringu koostamisega juba alustatud ning hiidlased on oma planeeringuga jõudnud sinnamaani, et tõenäoliselt saab selle kehtestada järgmise aasta keskpaigas,” rääkis Konsap.
Tegemist ei ole lõpliku lahendusega ja sellele järgneb veel kindlasti üks avalik väljapanek ja arutelu sügisel.
Planeerimisel kaardistatakse olemasolevad või tulevikus tekkivad huvid ja seejärel jaotatakse mereala nende vahel nii, et kasutus oleks võimalikult jätkusuutlik: “Piltlikult öeldes tuleb otsustada näiteks seda, millised alad sobivad kõige paremini tuuleparkideks, millised kalapüügiks või kus võib purjetada.“

Hiiu ja Pärnu mereala planeering algatati valitsuse poolt kaks aastat tagasi. Kogemuste põhjal pannakse kokku  metoodika, mida hiljem kasutatakse ülejäänud merealade planeerimisel. Hiiumaa mereplaneeringuprojekti
maksumus on ligikaudu 204 000 eurot. Materjalid leiab www. hiiumeri.artes.ee

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411