Teisipäev, juuni 3, 2014
 

Georg Rüütli eripreemia riigifestivalilt

Tiia Korv
Tänavune kooliteatrite algklasside riigifestival toimus Mõnistes Võrumaal.
Mõnistet, mis asub Eestimaa lõunatipus vastu Valgamaad ja Lätimaad, tuntakse veel jõgedemaana sealkandi paljude jõgede pärast. Kuigi valla vapil on mõõgaga hundi kujutis, olid inimesed väga sõbralikud ja teatripäevad kenasti korraldatud.
Kooliuksel ootas noori teatrisõpru rõõmsameelne kooli direktriss, kes tutvustas meile maja, kus  õpib 70 last ja kooliharidust on antud 285 aastat järjest.
Mõne sammu kaugusel üle tee on rahvamaja, mille kiviosa oli kaugel tsaariajal olnud magasiait ja hiljem koolihoone. Rahvamajaks ehitati see enne sõda ja avati 1940. aastal. Praegu on seal ilus saal ja lava koos muude juurdekuuluvate vajalike ruumidega. Presidendi antud kaunima maja aukiri oli hoones aukohal.
Kahel päeval toimunud huvitavaid etendusi jälgisime ja elasime kaasa suure sisemise pinge ja tähelepanuga. Igast maakonnast oli valitud üks trupp oma võidulooga. Nägime läbilõiget kogu Eestimaa 1.–4. klassi laste teatritegemistest. Elasime kaasa Kalevipoja lugudele, Bullerby laste mängudele, Gulliveri reisidele ja Jõgeva laste ilusale luulekavale “Õnnelaps”. Ka Sillamäe kool Ida-Virumaalt mängis ikka väga hästi.
Privileegi esindada Hiiumaad saime žüriilt maakondlikul kooliteatrite päeval Heljo Männi kirjutatud lavaloo “Vanasõna ei valeta” esitamise eest. Meie vanasõnalugu pälvis riigifestivalil kiidusõnu ja Rebase-Reinu kehastanud Georg Rüütlit tunnustati eripreemiaga suurepärase esinemise eest. Väga tubli poiss!
Külastasime Mõniste muuseumit ja Alaveski loomaparki, Metsavenna talu ja Läti linnas Apeski panime samuti  jala maha.
Meie trupp koosseisus Karoliina Mustkivi, Catlyn Hüüdma, Kaisa Ulla, Karlis Saarna, Georg Rüütel, May Kane, Aiki-Kerlin Paap ja Triinu Lepamaa said rikkamaks ilusate teatrilugude, uute sõprade ja kauni Lõuna-Eesti looduse poolest.

Tiia Korv,
Käina kooliteatri
juhendaja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411