Teisipäev, juuni 17, 2014
 

Ester Liidi kamajahusõrnikud tänavatoidukonkursi finaalis

erakogu
Tallinna tänavatoidufestivalil toimunud EXPO tänavatoidukonkursile esitatud 64 retsepti seast valis žürii välja viis finalisti. Üheks paremateks osutusid Pühalepa vallas elava Ester Liidi kamajahulisandiga sõrnikud.
Ester Liit, kes on erialalt hoopis raamatupidaja, ütles, et talle lihtsalt meeldib süüa teha ja retsept pole uus, aga uus on serveerimisviis. Selleks et sõrnikuid tänaval lihtsam süüa oleks, lükkis ta need vaheldumisi aedmaasikatega puidust varda otsa. Autori sõnul pole maasikad ainus võimalus, samahästi sobivad sõrnikute vahele näiteks hapukurgiviilud või mingid muud, ükskõik kas soolased või magusad lisandid.
“Küpsetatud sõrnikurattaid või -palle on tänaval palju mugavam süüa kui rasvaseid või tilkuvaid toite,” kinnitab idee autor. Samas lisas ta, et ise ta tavaliselt tänavalt toitu ei osta, sest käies süüa on tema meelest ebamugav ja tülikas.
Tallinna tänavatoidufestivalil toimunud EXPO tänavatoidukonkursi hääletuse võitis ülekaalukalt rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga. Võidutöö autor Toivo Kratt on paberitega kokk, kes teeb süüa vaid oma pere ja sõprade rõõmuks.
Žürii lähtus valiku tegemisel eeldustest, et toit oleks valmistatud kohalikust toorainest, lihtne, tervislik, kergesti käest söödav, maitsev ja Eestile omane.
Publiku poolt valitud lemmiktoit hakkab Eestit esindama maailmanäitusel EXPO Milano 2015.
Tänavatoidukonkursi korraldas EAS koostöös põllumajandusministeeriumi, Telliskivi Loomelinnaku, Eesti Kulinaaria instituudi ja Eesti Peakokkade ühendusega.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411