Teisipäev, mai 27, 2014
 

Trollingule oodatakse veerandtuhat osalejat

Laupäeval peetakse Orjaku sadamas viies Tuulekala festival, mille avalöögiks, nagu ikka, on trollinguvõistlus.
Iga aastaga on kasvanud huviliste hulk, kes Jausa lahele õngega tuulekala jahtima lähevad. Üks festivali korraldajaid, MTÜ Hiiukala tegevjuht Tuuli Tammla ütles, et tänavu on oodata rekordilist arvu trollinguvõistlejaid – 250. “Eks näis, kas mahuvad Jausa lahte ära,” naljatas Tammla. Esmaspäevaks oli registreerunud paarsada osalejat, kuid näiteks mullu tuli tema sõnul vahetult enne starti end kirja panema veel poolsada võistlejat. Mullu oli trollinguvõistlusel 61 paatkonda 217 osalejaga. Esimesel, 2010. aasta festivalil registreerus trollingule 40 paatkonda 100 osalejaga, kellest tuulise ilma tõttu said pikanokalisi kalu püüdma minna vaid pooled soovinuist.
Populaarne on ka festivali esimene ilmaennustusvõitlus, kuhu ilmatarkadelt laekus 59 pakkumist. See, kes kõige täpsemini ennustas, milline on ilm Orjaku sadamas 31. mail kell 10, kui antakse trollinguvõistluse start, saab auhinna.
HK

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411