Teisipäev, mai 6, 2014
 

Tõime noortemuusika sahtlist välja

Toomas Kokovkin
Hiiumaa muusikahuvilised noored said Käina huvi- ja kultuurikeskuses kokku 19. aprilli hommikul, et veeta päev koos muusikat tehes – toimus teine “Folgist Pungini: Sahtlist Välja”.
Samanimeline muusikapidu toimus ka 2012. a kevadel ja mul oli nüüd võimalus osaleda juba teist korda.
Sündmuse ülesehitus oli suures osas sama: noored muusikud jaotati bändidesse ja igale bändile määrati muusikastiil, millest nad lähtuma pidid. Selleks, et noored omapäi hätta ei jääks, oli igal bändil oma juhendaja(d), tänavu bändi Ska Faktor liikmed.
Seejärel ootas ees pikk proovipäev, mille jooksul noored õppisid selgeks vähemalt ühe loo. Selleaastase sündmuse tegi eriliseks, et õpitud lood olid kirjutanud Hiiumaa noored, Kreete Kokovkin ja Evelyn Reintam.
Noorte muusikute jaoks oli see võimalus näidata oma oskusi ja kiiret õppimisvõimet esitades muusikat endale mitteharjumuspärases stiilis. Päev lõppes kontserdiga, kus bändid said päeva jooksul õpitut kõigile soovijatele näidata, publik omakorda enda lemmiku poolt hääletada. Kõigi rõõmuks tegi ka Ska Faktor väikese kontserdi ning seejärel kuulutati välja publiku lemmik, kelleks sai metal-bänd Mördörör.
Tänan kõigi osalejate nimel Kärdla noortekeskust, kes päeva korraldas – andsite meile hindamatu bänditegemise kogemuse ja võimaluse end proovile panna! Samuti suur tänu Ska Faktori muusikutele, kes meid päeva jooksul juhendasid. Meil on ääretult hea meel, et saime selle päeva teiega veeta, teilt õppida ja teiega koos muusikat teha!

Liisa Rätsep

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411