Reede, mai 16, 2014
 

Suguvõsauurijatega mõisaasemetele

repro
Homme kl 9.30 kogunevad Hiiumaa suguvõsauurijad Kärdlas Pritsumaja parklas, et suunduda väikesele ringsõidule Pühalepa kihelkonnas asunud mõisate asemetele. Huviorbiiti on võetud vähesäilinud või maastikust suisa kadunud mõisakohad, nt Hiiessaare ja Randvere.
Eesti Genealoogia seltsi Hiiumaa osakonna juhataja Kadi Laid rääkis, et suguvõsauurijate huvi ei piirdu vaid inimeste põlvnemise väljaselgitamisega, meelsasti tutvutakse ka paikkonna ajalooga. Varem on uudistatud näiteks Kärdla surnuaiale maetud tuntud isikute viimseid puhkepaiku ja käidud Kärdla hiiurootslaste radadel.
Ringsõidul, kuhu minnakse isiklike sõidukitega, on reisijuhiks Hiiumaa kogenud koduloouurija Vello Kaskor. Huvilistel on võimalik 2eurose mündi eest suguvõsauurijatega liituda. Osalemissoovist ja transpordivajadusest või -pakkumisest teatada Kadi Laidi tel 5647 5796.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411