Reede, mai 9, 2014
 

Seiklussõit aina kosub

Argo Nurs
Kolmas Hiiumaa suur seiklussõit oli tõesti suur – saart avastama startis 69 nelja-viieliikmelist võistkonda.
Osalejate arvu kasv on muljetavaldav – kui kolm aastat tagasi osales seiklussõidul 29 autotäit, mullu 65, siis tänavu 69 põnevuseotsijat.
Ungru krahvi aarde jahtijad seiklesid Ida-Hiiumaal ja Kassari saarel, läbides 13 kontrollpunkti ja täites ülesandeid. Seiklusraja kahes kontrollpunktis, Käina ujulas ja Kassari puhkekeskuses, võis võita võtme, millega sai proovida lahti keerata aardekirstu tabalukku. Kokku oli jagada 140 võtit, neist kolm avasid laeka.
Võtmeid hakati Rannapaargus õhtul pärast seiklussõidu lõppu lukuauku sobitama rajalt kogutud punktide alusel. Raja läbis parima tulemuse, 125 punktiga 130 võimalikust, võistkond Ohtlik Lend Tallinnast. Nemad said ka esimesena proovida, kas rajalt võidetud võtmed avavad Ungru krahvi aardekirstu tabaluku. Ei sobinud!
Õnnelikuks kirstuavajaks osutus võistkond Foob Harjumaalt. Aardekirstus leidus paar peenemat margijooki, mõned hõbekarikad ja münte 400 euro väärtuses.
Parimate kostüümide eest said auhinnad võistkonna Safari liikmed, kes olid riietanud end Araabia naftašeikideks ja võistkond Bunker, kes nägid välja kui keskaegsed piraadid.
Saaremaa võistkondadest parimaks osutus taas Kenad ja Muku. Kõige kaugemateks tulijateks oli võistkond Marga ja Poisid Ida-Virumaalt.
Seiklussõidu korraldaja Jan Ignahhin rääkis, et tagasiside oli üllatavalt hea ja nimetas seiklussõitu Hiiumaa tutvustamise talguteks. “Seiklussõit läks korda, osalejad nautisid ja avastasid kevadist saart. Jätkuvalt üllatab mind, kui palju on siin nn peidetud pärleid, mida isegi kohalikud pole varem näinud, külalistest rääkimata,” ütles Ignahhin.
Kolme aasta jooksul on saarele tiir peale tehtud, mis siis nüüd edasi? “Tundub, et Hiiumaa suvi vajab sellist avapauku ja mingil moel jätkame ka tulevikus,” lubas korraldaja. Samas Saaremaa turmisiasjaline Kristina Mägi avaldas arvamust, et nüüd võiks ta oma seiklussõidu naabersaarele kolida… “No vaatame… kui suarlased ikka oma saare näitamisega ise hakkama ei saa, ju me, hiidlased siis peame neile näitama, kuidas see käib.”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411