Laupäev, mai 3, 2014
 

Rahvaliiga alustab kolmandat hooaega

Tänavuses jalgpalli rahvaliigas osaleb 180 võistkonda, mis on uus võistluse rekord. Hiiumaal, kus käivitub rahvaliiga kolmas hooaeg, osaleb sarnaselt mullusega kümme võistkonda.
Hiidlased teevadki ilma eelkõige naiste seas. 13 naiskonda on jagatud kolme alagruppi: Ida, Lääs ja Hiiu. Ehk kui terve ülejäänud Eesti peale on kaks viie naiskonnaga alagruppi, siis väikesel Hiiu saarel üks kolmeliikmeline.
Favoriidina astub hooajale vastu eelmise aasta võitja Valgu. Mullu teise koha teeninud Tubala liitus Kärdla naistega, mängitakse Askuse nime all. Lisaks on uue tulijana Kärdla linnanaiskond.
Pall lüüakse naiste liigas mängu 18. mail, kaheringilise turniiri võitja selgub juuli alguses.
Meeskonnad on tugevuse järgi kaheks jagatud ehk loodi A- ja B-tasand. Kõrgemale ehk A-tasandile lunastas mulluste tulemuste põhjal pääsu Valgu. Nemad aga loobusid ja ühinesid hoopis FC Käinaga. JK Luige nime all mängitakse nüüd B-tasandil koos ülejäänud kuue meeskonnaga. Valgu ja Käina järel eelmisel aastal kolmandaks tulnud FC Emmaste jätkab samas koosseisus. Sarnaselt eelmainitutele mängib kolmandat aastat ka Tubala Tuulikute meeskond.
Uute tulijatena liituvad Kõpu Dynamo, mis baseerub paljuski Viskoosa saalihokinoortel, Kärdla linnameeskond ´99 ehk Eesti kolmandas liigas mängiva tiimi järelkasv. Lisaks kõrgema tasandi liigamängudest loobunud mängijate meeskond Hiiu Kalur ja JK Kärdla Lõvid.
Hooaja avab 14. mail favoriitide ehk Luige JK ning Hiiu Kaluri kohtumine, mängudele saab kaasa elada augusti teise nädalani.
Meeste A-tasandil on moodustatud 12 gruppi: Mulgi, Virtsu, Järva, Lõuna, Lääne, Tartu, Tamme, Kesklinna, Õismäe, Saare, Narva ja IAFA. B-tasandil on Pirita, Lilleküla, Kristiine, Nõmme, Peipsi, Hiiu, Põlva, Emajõe ja IAFA grupid.
Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411