Reede, mai 16, 2014
 

“Kut tule jälle sünu süle…”

Elmar Vrageri hiiukeelset teretussalmi pakume tänavu jaanikuu 14. peeval kuulata hiiu keele ja nalja peeva – need kaks keivad kokku – hakatuseks. Hiiu naljapeev pannakse toime sel aeal Löpe küla parkis Väikese Printsi raja alguses Nigula määl, algusega kell 16.
Siist mennakse Elmar Vrageri mälestuspaigale – Hiiu Kandle mälestustahvli juurde. Seel vehe jüttu aet, möni samm menna, asub pargis püsti aet Hiiu keelepuu, mikel mütmede suurte Hiiu keelt pruukind jütumeeste nimetahvlid Hiiu saare egast otsast. Sii oodab meid käde Miku Kaarel ise, Käina vägev hambamees, kits kööve külles jerel. Tänavu tuletame meele veel tema ja teiste hambameeste möistujütud ja paneme lisaks nimesid keelepuule.
Öhkame siis naljade seltsis oma südamed herkvele. Vehe aja perast leheme piuplatsile, mis aa vana söa-augu pöhjes. Seel aa lava, mikele töusved üks sort hiiu mihi ja naisi, kis pole veel unustend, kuis elu ja huumor kokku keivad. Kuuleme naljagaid kohalugusid ja elame neile kaasa. On ka muusigad ja laule Pühalepa Lustilistelt ja külalisesinejatelt. Teretulnd on keik nalja- ja naaruhimulised.
Kis soovib oma kuuldud nalja vei kohalugu meitele teatavaks tehje, pangu see paberile vei arvutisse mei aadressil (Palade@teletoad.ee). Seda saab tenatud auhinnaga naarupeeval. Olgu see siis kohal 1. jaanikuu peevaks. Auhinnatakse ka paremaid peeva etlejaid. Koosolijad valivad keikse etema naljaloo autori, kida austadagse hiiu naljamihe kujuga.

PALADE TEABETUBA, LÕPE KÜLASELTS SAKAS

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411