Teisipäev, mai 27, 2014
 

Koolmeister jättis võidu koju

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Tänavuse 24. Kassari jooksul pikima distantsi, poolmaratoni võitis laskesuusataja Jaan Koolmeister, kes mullust võitjat Erko Õunapuud edestas 10 minutiga.
“Kassari jooksu võitmine oli ammu plaanis ja käisin siin treenimas: jooksin kümmekond korda seda ringi läbi,” ütles Koolmeister. Eesmärgiks seadis ta 21,1 km raja läbimise alla pooleteise tunniga ja lõpuajaks oligi 1.29.00.
Poolmaraton kulges mööda Käina-Kassari ringi: Kassarist üle Vaemla Käinasse ja Orjaku poolt Kassarisse tagasi.
Koolmeister rääkis, et püüdis algul joosta mulluse võitja järel, kuna tema tempo oli algul päris kõva. Kuid juba Vaemla silla juures jäi Õunapuu maha ja Koolmeister leidis, et see on nüüd tema võimalus.
“Väga raske oli, sest kuumus oli harjumatu,” selgitas Koolmeister. Kassaari jooksu toimumispäeval, 17. mail oli sealkandis sooja paarkümne kraadi ringis. Noormees tõi võrdluseks, et ka mullust Hiiumaa poolmaratoni joostes oli kuum ilm, mis tal tempot maha võttis.
“Samas on jooksmine üks parimaid ettevalmistusi iga ala jaoks, seda tasub kevadel, kui veel jahe, rohkem harrastada,” ütles Koolmeister ja lubas, et kui ta on tuleval aastal sel ajal Hiiumaal, osaleb jälle Kassari jooksul.
Raja pikkus seevastu noormehele sobis, siiski olid tema enda sõnul “viimased viis kilomeetrit pigem roomamine ja võitlus iseendaga, kus tahaks iga sammu järel seisma jääda”.
“Poolmaraton 21 kilomeetrit on paras, maraton võib jalad ära lõhkuda ja segada pärast põhialaga tegelemist,” ütles Koolmeister, kes Pühalepa suusaklubi Põhjakotkas esindajana võistelnud Eesti eest 2008. aastast.
Naistest oli poolmaratonil kiireim ajaga 1.41.02 Marina Järve.
Polmaratoni jooksid neli naist ja neli meest.
Kassari jooks meelitas tänu järjepidevusele ja ilusale ilmale osalema noori ja vanu – kokku oli seekord stardis 105 liikumishuvilist, mullu 82 osalejat. Noorimad rajale minejad olid vaid paariaastased, vanim võistleja 66. Kõige arvukamalt olid esindatud nelja-viieaastased tüdrukud, neid startis korraga 11. Veterane oli nagu tavaliselt stardis kümmekond.
Lapsed jooksid 50–1000 m, noored ja naised-mehed lisaks poolmaratonile ka 3,8 km ja 7,8 km, mida joosti Sääre tirbil.
Kuue- kuni seitsmeaastastest oli kiireim Angela Maivel. Ema Aiki Maivel ütles, et Angelale meeldib väga joosta ja sporti teha ning Vilivallast Kassari jooksule tulek oli iseenesestmõistetav. “Mina küll rajale ei kippunud, aga see-eest tundsin koos tütrega rõõmu tema heast jooksust, mõnusast melust ja ilusast ilmast,” ütles Aiki Maivel.”Tulin head emotsiooni saama, aga lisaks  riputati Angelale ka medal kaela.”
Jooksu korraldas Käina spordikeskuse juhataja Hannes Maasel.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411