Teisipäev, mai 27, 2014
 

Koolinoorte meistrivõistlused

Kärdlas peeti 66. korda Hiiu maakonna koolinoorte meistrivõistlused kergejõustikus. Võistluste peakohtunik Toivo Pruul hindas võistluse kordaläinuks, kuna kohal olid kõigi Hiiumaa koolide esindused. Eriti kiitis ta põhikoole, mille õpilased võistlesid mitmetel aladel kõrgete kohtade eest. Muret teeb, et alates kaheksandatest klassidest jäävad paljud võistlustest eemale. Pruul kutsus kaasa mõtlema, kuidas neid võistlusradadele tuua.
Peakohtunik tänas koolide poolt moodustatud kohtunikebrigaade ja autasustas võitjaid just nendeks võistlusteks valmistatud medalitega. Tundub, et eriauhindadega võiks autasustada ka iga vanuseklassi parimaid õpilasi. Praegu on medalite väärtus kohati ebaühtlane, sest meistrimedali võib saada ka üpris tagasihoidliku tulemusega, kui oma vanuseklassis konkurente ei olegi.
Võistlustel osales palju heade eeldustega noori, kes sihikindlate treeningutega võivad jõuda kõrgete tulemusteni: Siiri Talts, Annabel Pielberg, Kristina Joarand, Ann-Ly Kibuspuu, Karina Suik, Joel Hiis, Hargo Liiving, Kevin Koit, August Mänd, Edgar Liiber, Marko Nurk, Robin Niidas jt.
Huvitav võrdlus 1949. a Hiiumaa koolinoorte MV tulemustega: tänavu oleks tulnud Hiiumaa koolinoorte meistriteks Aino Heinaste 8.–9. kl tütarlaste kaugushüppes tulemusega 4.47 ja Leo Kaldma 10.–12. kl noormeeste kettaheites tulemusega 33.34. Teistel aladel oleksid võitnud praegused noored.
Spordihooaeg jätkub 27. mail Kärdla staadionil järjekordse teisipäevakuga. Sellest lubas osa võtta ka Austraaliast tagasi tulnud Eesti paremaid kettaheitjaid Allan Sadul.
LEMBIT SAUER

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411