Teisipäev, mai 27, 2014
 

Jürgen Vahtra võitis Esri noore teadlase stipendiumi

OÜ AlphaGIS
Hiiu vallavalitsuse maa- ja planeeringute spetsialist Jürgen Vahtra (26) võitis Esri noore teadlase stipendiumi sõiduks Ameerika Ühendriikides San Diegos toimuvale maailma suurimale geograafiliste infosüsteemide (GIS) valdkonna konverentsile.
Maineka stipendiumi sai ta kätte 14. mail geoinformaatika ettevõtte OÜ AlphaGIS kümnenda aastapäeva pidulikul tähistamisel. “Võit tähendab minu jaoks suurt tunnustust ja seda, et mu töö on vilja kandnud,” ütles Jürgen Vahtra, kes tänavu lõpetab Maaülikooli kinnisvara planeerimise eriala.
Konkursi kuulutas OÜ AlphaGIS koostöös tarkvaratootjaga Esri ja auhinnaks oli stipendium ühele üliõpilasele. See sisaldab lennupileteid California osariigis asuvasse San Diegosse, kus konverents 14.–18. juulini toimub, aga ka hotellikulusid ja pääset Esri kasutajate konverentsile. Konverentsil tutvustab värske stipendiumisaaja oma konkursitööd.
Vahtra ei osanud oletada, millised tulevikuväljavaated võiks avada saadud stipendium, kuid oli kindel, et Ameerikas kohtub valdkonna asjatundjatega ning saab väärtuslikke kontakte.
Lõputöös uuris Vahtra linnaruumi mitmekesisust GIS-töövahenditega ning selle põhjal koostatud postri saatis konkursile.
Vahtra alustas võidutöö koostamist 2011. aastal. “Siis hakkasin selle peale mõtlema, väga intensiivselt küll ei tegelenud, aga kusagil kuklas tiksus see mul kogu aeg,” ütles ta ise.
Vahtra, kes Hiiu vallavalitsuses töötab aprilli lõpust, kinnitas, et on vallas töötanud üsna lühikest aega, kuid GIS-süsteemid kavatseb peagi kasutusele võtta ka oma uues ametis.
Töö juures hinnati selle innovaatilisust ja loomingulisust ning praktilisust, Esri tehnoloogia rakendamist ja tehnilist teostust. Tööle andsid lõpphinnangu Eesti tunnustatud GIS-professorid eri ülikoolidest.
Eri riikide esindajate võidutööd riputatakse üles Esri Map galeriisse, mida konverentsi ajal külastab ligi 30 000 GISi huvilist. Lisaks konverentsil osalemisele korraldatakse üliõpilasstipendiumi võitjatele mitmeid köitvaid eriüritusi, sealhulgas kohtumine Esri president Jack Dangermondiga ja autasude üleandmine auhinnagalal.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411