Reede, mai 30, 2014
 

Hiiumaa laevaliinil suvine sõiduplaan

Esmaspäevast alanud suvine sõiduplaan tõi Rohuküla–Heltermaa liinile nädalas juurde 28 täiendavat reisi. Suurel osal päevast väljuvad laevad sadamatest 1,5tunnise reisivahega.
Parvlaev Hiiumaa väljub samast sadamast iga kolme tunni järel. Sõiduplaani tihendavad reisid teeb väiksem laev Regula, mis vedaja, OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treieli sõnul ei rahulda enam aina kasvavat nõudlust Hiiumaa liinil: “Regula asemele on suveks hädasti vaja samasugust laeva nagu Hiiumaa.”
Treiel märkis, et seni kehtinud kevadises sõiduplaanis oli väga kriitiline aeg laupäev. Hommikusele kell 6.30 reisile Rohukülast ei mahtunud kõik soovijad kunagi peale, kuid järgmine reis läks alles kell 10. “See ooteaeg on liialt pikk,” kinnitas Treiel. Esmaspäevast lisandub graafikusse 8.30 väljuv reis. Ka oli kevadises sõiduplaanis laupäeva päeval kuuetunnine reisivahe – kell 10 Rohukülast väljunud reisile järgnes järgmine väljumine alles 17.30.
Treieli sõnul on viimasel kuue-seitsme aasta kasvav trend, et just laupäeviti reisitakse saartele väga palju, seepärast ei taganud kevadine sõiduplaan ühendust mandriga vajalikul määral ja suvine toob mõningast leevendust. “Väinamere Liinid teeb kõik endast oleneva, et sügisel laupäevast pikka pausi enam ei oleks. Selle lahendamisel loodame heale koostööle ministeeriumi ja Hiiu maavalitsusega“ ütles Treiel.
Suve tippaja veel tihedam sõiduplaan hakkab kehtima 19. juunist, mil lisandub 18 väljumist nädalas.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411