Reede, mai 16, 2014
 

Hiidlaste tööhõive masujärgsel tasemel

Hiiumaa seitsme majandusaasta, 2006–2012, ülevaatest selgub, et hiidlaste tööhõive istub ikka veel masujärgses augus ega ole eriti kasvanud.
Umbes pool töötavatest hiidlastest on kodusaarel hõivatud erasektoris, 20 protsenti avalikus sektoris, sh 40 protsenti riiklikus ja 60 protsenti kohalikes omavalitsustes (KOV). Kolmandik hiidlasi käib tööl väljaspool Hiiumaad.
“Viimases grupis on tõenäoliselt palju neid, kes oleksid sobiva tööpakkumise tekkimisel nõus pigem siin töötama ehk nad on potentsiaalsed uued töötajad siinsetele tööandjatele,” leiab Hiiumaa majandusülevaadete koostaja, Swedbanki suurkliendihaldur Elmo Harjak andmetes ka positiivset.
Võrreldes 2007. ehk majandusbuumi tipuaastaga vähenes töötavate hiidlaste arv (4480) viie aastaga 450 võrra s.o 10 protsenti, Hiiumaal töötajate arv (3218), aga 481 võrra ehk 15 protsenti.
Võrdlusaluste aastate kehvim oli aasta 2010 ja sellest august pole hiidlaste tööhõive siiani päriselt välja saanud. Alles 2012. aastal kasvas pisut nii Hiiumaal kui väljaspool saart töötavate hiidlaste arv.
“Murettekitav on minu meelest see, et tööhõive ei ole Hiiumaal pärast 2009. aasta majanduslangust endises mahus taastunud. Pigem on järjest rohkem hiidlasi leidnud töö väljaspool kodusaart,” nentis Harjak.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411