Reede, mai 30, 2014
 

Eliise Keskküla võitis EMV kuldmedali

Tiit Tali
Eesti meistrivõistlustel orienteerumise lühiradadel võistles hiilgavalt vanuseklassis N14 Kärdla ühisgümnaasiumi õpilane Eliise Keskküla, kes võitis kuldmedali.
Võidetud medal on eriline ka selle tõttu, et Eliise on alles 11aastane ja võistles endast kolm aastat vanemate konkurentidega.
Tartumaal Unikülas 24. mail toimunud meistrivõistlusteks üles seatud 8 kontrollpunktiga 2,4 km rajal oli ta ajaga 19.52 parem 18 võistlejast, kes esindasid kümmet Eesti orienteerumisklubi. Tema aeg oli teise koha omanikust parem 16 sekundit.
Pärast seda võitu arvati Eliise Kesküla Eesti koondisesse Balti riikide meistrivõistlustel, mis toimuvad 30. maist 1. juunini Leedus.
“Õnnitlused nii Eliisele, tema vanematele kui treener Anu Sauele!” soovis Hiiumaa orienteerumisklubi juht Eda Tärk.
Eliise treener Anu Saue rääkis, et viimastel aastatel on Hiiumaa orienteerujate saagiks olnud vaid veteranide vanuseklassi medalid, seepärast on Eliise võit eriti väärtuslik.
Saue ütles, et viis oma õpilased võistlustele kogemuste saamiseks, aga et kuldmedal tuli, oli tallegi üllatus. “Eliise suutis jätta suuremad vead tegemata ja meeles pidada, et kompass on rajal abiline, mitte lisaraskus,” analüüsis treener Eliise võidu põhjusi.
Need noored orienteerujad, kes seekord võistlustel käisid, on Anu Saue käe all treeninud alates 1.–2. klassist, seega neli-viis aastat ja kohe algusest peale hakkasid nad ka mandril, esialgu küll nööriradadel jooksmas käima. Esimesed võidudki tulid sealt.
Samalt võistluselt tuli saarele ka teine medal: M50 klassis võitis hõbemedali Toomas Mast. Esikümnesse jõudsid veel Ott Rakkaselg, kes sai M35 klassis viienda koha, Kustu Künnapas M14 kaheksanda koha, Helen Mast tuli N45 kaheksandaks ja Anu Saue N60 samuti kaheksandaks. Orienteerumishooaeg on alanud väga edukalt, tõdes Tärk.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411