Laupäev, mai 3, 2014
 

Breveri hariduspreemia pälvis Heli Lindmäe

Helja Kaptein
Emmaste hariduspreemia komisjon otsustas tänavuse hariduspreemia anda valla lasteaia ja põhikooli muusikaõpetajale Heli Lindmäele (54).
Valla aastapäeva kontsert-aktusel Emmaste kooli saalis andis Marie Breveri nimelise preemia Heli Lindmäele üle vallavanem Tiit Paulus, vallavolikogu esimees Ülo Kikas ulatas koos tänusõnadega lilled.
“Tänan oma vanemaid, kes mulle Heli nimeks panid ja sellega ilmselt mu saatuse otsustasid, samuti oma esimest muusika- ja klaveriõpetajat Heli Kogermanni. Tänan kõiki oma toredaid Emmaste kooli õpetajaid, hilisemaid kolleege, kellelt olen tuge saanud,” tänas Lindmäe täissaali tunnustuse eest. “Olen kodust saanud seda, mida eluks tarvis, koolist seda, mida vaja ja kohtunud väga huvitavate inimestega. Uskumatul kombel on minu ümber need inimesed, kes on säravad ja päikselised ning heatahtlikud. Ja hellust, headust, lugupidamist, üksteise sallivust läheb meil kõigil tarvis.”
Emmaste põhikooli direktor Ruti Nõmme hinnangul on Heli Lindmäe igati Marie Breveri hariduspreemia vääriline, sest on suutnud oma tööga jätta “helijälje“ Emmaste valla haridus- ja kultuuriellu.
Endine Emmaste kooli direktor Kaul Kikas, kes Helile andis muusikatunde kuuendas klassis, iseloomustas teda tubli ja energilise õpilasena, kes nüüd, kolleegina, on täpne, osavõtlik ja südamlik. “Heli on hea inimene, kellega mul on olnud au koos töötada ja pilli mängida erinevates ansamblites,” lisas Kikas.
Laulja Leemet Onno meenutas, kuidas õpetaja Lindmäe ta enda juurde kutsus ja ütles, et Onnode peres kõik laulavad – sellel poisil peab ka hääl välja tulema. Pärast Emmaste põhikooli läks Leemet Otsa-kooli katsetele ja sai sisse. Õpetajaga suhtleb ta siiani ja tal on endisele õpilasele alati mõni nõuanne varuks.
Eesti kirjandusmuuseumi teadur doktorant Helen Kõmmus ütles, et Heli sümboliseerib ja kannab Sõru kandi positiivset eluhoiakut. “Mul on hea meel, et keegi on jäänud kodukohta ja viib siinset elu edasi,” ütles Kõmmus.
Marie Breveri preemia on 320 eurot ja sellega tunnustatakse valla haridusse panustanud inimest. Preemia anti välja seitsmendat korda, varem on selle saanud Kaul Kikas, Sende Lipu, Ilme Naurits, Meida Koppel, Aivi Maandi ja Piisa-Ilmi Riisenberg.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411