Teisipäev, mai 27, 2014
 

B7 “Vool” Kärdla elektrijaamas

erakogu
Reedel jõuavad Kärdlasse ühenduse B7 kunstnikud, kuna just Hiiumaa on tänavu B7 eesistuja ja ka ühenduse kunstiprojekt voolab sel aastal siia.
Nädal aega töötavad B7 saar-telt pärit kunstnikud vanas Kärdla elektrijaamas loomaks kohaspetsiifilisi, olustikku sobivaid installatsioone ja kunsti, projekti pealkirjaks on VOOL.
“Paljutähenduslik sõna püüab hõlmata nii elektrijaama unikaalset õhustikku kui ka loomingu voolamist ja loovust – VOOL-LOOV,” selgitab üks vastuvõtjaid, Hiiumaal elav klaasikunstnik Kalli Sein.
Väliskunstnikest osalevad Ellen Kock ja Stefan Walkowiak Rügenilt, Saksamaalt Lene Degett Taanist Bornholmilt, Rootsist Helle Kvamme Ölandilt ja Jennie Olofsson Gotlandilt, Soomest Ahvenamaalt Minna Öberg ning Saaremaa juurtega Richard Kuusk ja Sander Raudsepp.
Meie oma kunstnikest on osalemas Ott Lambing, Toomas Kokovkin, Maret Kukkur, Liia Lüdig-Algvere, Märt Rannast, Natalia Kuhi, Sulev Loopalu ja teised Tubala Anagama ahju ümber kogunevad keraamikud ning loomulikult kunstnikepaar Kalli ja Valev Sein ise.
Kalli Sein rääkis, et väliskunstnikele on esmase info ja fotode põhjal kogu elektrijaamaga seonduv olustik väga inspireeriv tundunud: “Nad ei ole ju nõukogude olustikuga palju kokku puutunud ja on väga põnevil.”
Samal ajal seatakse elektrijaama üles Rügeni kunstniku Ellen Kocki fotonäitus B7 kunstnikke ühendava grupi varasematest projektidest: 2011 Rügenil, 2012 Gotlandil, 2013 Ahvenamaal.
Ühtlasi on sel aastal meie kunstnike ülesandeks siiasaabuvatele B7 saarte kunstnikele tutvustada Hiiumaad ja hiidlasi. Selleks tehakse nendega saarel paar ringsõitu, käiakse tuletornides, Kassaris ja festivalil Tuulekala, näidatakse Vaemla villavabrikut ja muid Hiiumaa ilusaid kohti.
Projekt lõpeb näitusega, mis avatakse suure müra ja voolamisega neljapäeva, 5. juuni õhtul kell 19 – kõik hiidlased ja saare külalised on korraldajate sõnul avamisele väga oodatud. Boris Ignahhini ja teiste elektrijaama masinate hingeelu tundvate inimestega on kavas puhuda taaskord elu sisse ka ühele generaatorile.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411