Laupäev, mai 3, 2014
 

24. Kärdla linnajooksul vahetusid põlvkonnad – noored võitsid

Helja kaptein
24. Kärdla linna jooksul oli juba enne starti selge, et saame uue võitja, et nad kõik tulevad noorteklassist, oli üllatus.
Eelmise aasta kiireim Toomas Mast oli seekord Hiiumaa orienteerujate klubi juhatuse liikmena korraldajate poolel ja starti ei tulnud.
4 km pikkust jooksu dikteerisid noorteklassis võistelnud noormehed. Esikoha teenis Kärdla ühisgümnaasiumi 8.b klassi õpilane Marko Nurk ajaga 15.38, teine oli Mihkel Tammeveski 15.57-ga. 1998. aastal ja hiljem sündinuist oli kolmas Karmo Kutser ajaga 17.22.
Stardi järel haaras liidripositsiooni Tammeveski, kellega läksid kaasa meesteklassis võistlevad Hergo Tasuja ja Madis Annus. Kolmekesi üksteist kontrollides ja testides liiguti pool distantsi. Mõne meetri kaugusel jälgis mängu Nurk. Sadamast möödudes Nurk kiirendas ja teised temaga kaasa minna ei suutnud. Sealjuures parandas Nurk eelmise aasta tulemust minuti ja 40 sekundi võrra. Meesteklassis võidutses Madis Annus ajaga 16:03. Soliidsemas eas härrastest ehk sünniaastaga kuni 1974. oli kiireim Kalju Tammeveski ajaga 18.39.
Naiste seas oli seis sama ehk noorteklassi nobedaim oli parim ka üldarvestuses – Siiri Talts läbis raja ajaga 18.56, olles koondarvestuses 18. ja naistest esimene. Naistest võitis Anne-Liis Leht ajaga 20.11, kuni 1974. sündinuist Ülle Paasoja ajaga 21.25.
Distantsi marsruudil staadion–Põllu tänav–Rehemäe tee–Kärdla sadam–Rannapaargu–Vabaduse tänav–Kalda tänav–staadion läbis 111 jooksjat. Lastejooksudel oli 63 osalejat.

Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411