Reede, aprill 4, 2014
 

Tuulehaugi saab nüüd püüda ka võrguga

Valitsus kiitis eilsel istungil heaks kalapüügieeskirja muudatuse, mille kohaselt luuakse võimalus püüda tuulehaugi 1. maist kuni 30. juunini üle 3 m sügavusest veest nakkevõrkudega, mille silmasuurus on 34–50 mm. Lisatingimus on võrgu asetsemine vee pinnakihis ehk merepõhja ja võrgu vahele peab jääma minimaalselt 1,2 meetrit. Viimase eesmärk on vältida teiste, peamiselt põhjakihtides elutsevate kalaliikide kaaspüüki.
Huvi võrguga tuulehaugi püügi vastu oli eelkõige Hiiumaa kaluritel ning seepärast võttis MTÜ Hiiukala juhatus teema üles. Mullu tegid Hiiumaa kalurid koos teadlastega katsepüüke ning sügisesel kalurite ja ministeeriumite kohtumisel lepiti kokku kalapüügi eeskirja muutmises, mis nüüd valitsuse poolt kinnitati.
TUULI TAMMLA

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411