Teisipäev, aprill 15, 2014
 

Tasakaalus arvamus

Facebookis käib praegu äge vaidlus selle üle, kas Hiiu Leht on nüüd kallutatud ega julge enam avaldada tuulepargivastaste arvamuslugusid. Samasugused süüdistused, et liiga palju saavad sõna liiga suurte tuuleparkide vastased, on kõlanud ka tuuleparkide arendajate poolt. Tundub, et tasakaal on paigas.
Kui Hiiu Lehe toimetus ongi enam avaldanud vabatahtlikena tegutsevate tuulepargivastaste, näiteks liiga suurte tuuleparkide vastu 8000 allkirja kogunud liikumise Võitlus Tuuleveskitega seisukohavõtte, siis sellepärast, et neil pole nii palju raha kui tuuleparkide arendajatel ostmaks oma ideedele lehepinda, reklaami, ehitamaks veebilehti, korraldamaks õppereise, konverentse, seminare.
Neil, vabatahtlikena tegutsevatel inimestel pole ka nii siledat ja sirget teed poliitikute juurde, kelle otsustest sõltuvad näiteks taastuvenergeetika toetusmäärad või see, milline tuulepark veel pääseb selle toetusepoti juurde ja kes jääb eemale.
Mis puutub kaastööde avaldamisse Hiiu Lehes, siis need on väga teretulnud ja demokraatlikus ühiskonnas on väga tervitatav oma arvamus välja öelda. Hea oleks, kui ikka oma nime all, sest meil on arvamusvabadus.
Kahjuks ei mahu Hiiu Lehte ära kõik lehele saadetud arvamuslood. Valik tuleb teha ja sel juhul on eelistatud need arvamuslood, milles autori arvamus tugineb faktidele.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411