Teisipäev, aprill 1, 2014
 

Palade loodushariduskeskuse aasta

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Palade loodushariduskeskuse juhataja Karin Poola kirjutanud ja saanud rahastuse 17 tänavusele projektile. Mõned neist tähendavad ühekordset sündmust, kuus neist on sarjad. Osa on uued, osa jätkuteemad.
Nii näiteks jätkab mullu tööd alustanud laste teadusklubi, kus lapsed saavad teha katseid ja tunda avastamisrõõmu. Klubitunde aitab läbi viia Liisi Mäeumbaed. Teadusklubiga on juba liitunud üle 40 lapse, kel 6–10 eluaastat. “Huvi looduskeskuse tegemiste vastu on viimasel ajal oluliselt kasvanud,” kinnitas Poola.
Jätkub linnuõpe koos linnulauluhommikutega ja taaskasutuse töötoad koostöös Pitsu käsitööpoega. Lisaks looduslaagrid, mida korraldatakse koos Ristna looduskeskusega.
Keskkonnaharidusest osa saama oodatakse igas eas huvilisi, eelkõige lapsi ja noori. Koguperesündmustest nimetas Poola kõigeväeliste taimede päeva Soera taluõuel, seenenäitust Kärdla turuplatsil ja loodushommikuid, milles teemaks lemmikloom, kala või kivimid. Kogu perele on mõeldud ka linnuvaatlused, nii linnumatk kui linnulauluhommikud, kus selgitusi jagavad Merle Kääri, Leho Aaslaid ja Vello Tarning.
Taaskasutuse töötubades areneb oskus valmistada käepärasest materjalist midagi meelepärast.
Uutest ettevõtmistest pakub loodushariduskeskus õppepäeva “Tiigid vanas mõisapargis”, kus uurimise all on mageveeelustik, ning Taavi Tuuliku õuesõppe päeva Hiiumaa käpaliste tundmaõppimiseks. Veel on plaanis põhikooli õpilastele mõeldud õppepäev, mil uuritakse Läänemere elustikku ja keskkonnaseisundit.
Plaanis on ka igakevadine maakonna keskkonaalaste uurimistööde konverents, loodusepäev Soera talumuuseumis ning linnuõppepäevad Käina lahel ja Saarnaki laiul.
2007. aasta mais loodud Palade lodushariduskeskuse eesmärgiks on Hiiumaa maastikuõppe korraldamine ja biosfääri kaitseala põhimõtete tutvustamine.
Keskuse väljapanekud, õppeprogrammid ja koolitus on peamiselt seotud Hiiumaa loodusega. Lisainfo www.palade.edu.ee/LHK/

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411