Reede, aprill 11, 2014
 

Nunnu kontrollija

Tänase Hiiu Lehe kaanepilt lükkab nunnumeetri põhja – nii armsalt asjalikud on need Saksa lambakoera kutsikad.
Suureks saades kasvavad neist tublid töötegijad, kes hakkavad ohjama noorte inimeste tervise arvelt kasu teenivaid kurikaelu.
Üks koer tuleb veel aprilli lõpus ka Hiiumaale ja siis pole siia enam sugugi nii turvaline tuua meelemürke, mille ohvriks langevad eelkõige noored.
Mullu oli suureks ohumärgiks, et üks teolt tabatud diiler avaldas paarsada nime, kellele ta Hiiumaal keelatud narkoainet müünud. Narkootikumide proovijad on peamiselt noored, selles nimekirjas leidus isegi kuuenda klassi õpilasi.
Politsei soovis saarele koera, sest Hiiumaal kasvas mullu narkosüütegude arv. Nüüd saabki Kärdla kordon endale abilise, kes koolitatakse narkokoeraks. Ehk see koeraga koos patrullis käimine heidutab diilereid ja tarvitajad. Ehk on koerast niipalju kasu, et enam ei pakuta keelatud kraami julgelt, sest tuntav ja tuvastatav jälg lõhna näol jääb järele.
Ja loota võib, et narkokotikesed ei jõuagi enam Hiiumaale, kui on teada, et koer võib ükskõik millisel laeval või lennukil ootamatult vastas olla. Kui seni levis info saarele saabuvast narkokoerast vastavates ringkondades kiiremini, kui koer kohale jõudis, siis nüüdsest on ta siin ju kogu aeg.

11. aprill 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411