Teisipäev, aprill 29, 2014
 

Nööbist kinni

Harda Roosna
Selveri kõrval asuval Neste tankla ehitusel jookseb juba tükk aega maapõuest puhast vett (pildil), mis lastakse kõrvaolevasse kraavi. Kuidas tagatakse, et võimaliku kütusereostuse puhul reostus otse põhjavette ei satu?
Vastab keskkonnameti veespetsialist Anu Saue: “Minu hinnangul mingit riski ei ole, seda kinnitas ka keskkonnamõjude hindamine. Vesi jookseb august, kuhu kütusemahutid on paigaldatud ja turvalisus on täiesti kindlustatud. Paigaldatud mahutid on mitmekihilised, sisemise ja välimise kihi vahel on andurid, mis annavad märku, kui sisemine kiht peaks lekkima. Mahutid on tehtud sertifitseeritud materjalidest, mille purunemistest andmeid ei ole. Kui tõepoolest peaks juhtuma, et ka mahuti väliskest laguneb, siis mahutid asuvad kallaku peal, äravool suunaga
maanteekraavi. Lisaks paigaldatakse tanklale sadevete puhasti ja ka need veed juhitakse maanteekraavi, kus vee kvaliteet on igaühele silmaga näha.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411