Teisipäev, aprill 8, 2014
 

Mõtleme oma “mootorile”

Südamenädal tuleb nagu igal aastal aprilli kolmandal nädalal. Seekord 22. korda juba.
Mõelgem ka sel südamenädalal, aga mitte ainult sel nädalal, kuidas me seda maailma kõige imelisemat mootorit töökorras hoida saaksime.
Süda on nii võimas pump, et vererakk jõuab ühe minuti jooksul rännata läbi keha ja jõuda südamesse tagasi. See, kas südame võimsus säilib, sõltub sellest kui palju ja kui tihti me südant treenime. Kehaline koormus intensiivistab ka meie ainevahetust ja aitab ära kasutada, lammutada ja eemaldada organismile mittesobivaid ja liigses koguses toitaineid ehk teiste sõnadega – aitab vähendada ka vigu meie toitumises.
Kõige lihtsam on rõõmustada oma keha ja südant, liikudes värskes õhus ehk “Sinu sammud loevad”.
Südamenädala korraldajad on omalt poolt teinud kõik selleks, et pakkuda võimalikult mitmekesist tegevust: kutsutakse sulgpalli mängima, kepikõndi tegema, jalgsi-, jalgratta- ja isegi mägimatkale, ujumistrenni, zumba ja pilatese treeningutele, jõusaali ja ronimisseinale, discgolfi mängima…
Kasutagem siis neid tasuta võimalusi ja mitte ainult südamenädalal!

8. aprill 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411