Teisipäev, aprill 8, 2014
 

Käina kooliteatri kolmas koht teatrifestivalilt

Käina kooliteater võitis kolmanda koha 22. märtsil Tallinnas Eesti Draamateatri ja Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse korraldatud teatrifestivalil “Doonor on elupäästja”.
Meie jaoks oli see neljas kord sellel festivalil osaleda. Seekord tegid kaasa 4., 5. ja 6. klassi õpilased Anna-Maria Mustkivi, Karin Pisa, Käti Romandi, Georg Rüütel, Karoliina Mustkivi, Kaisa Ulla, Aiki-Kerlin Paap, Catlin Hüüdma, Karlis Saarna ja Eliise Kaups.
Nad esitasid näidendi “Minu veri aitab elada”. Mõtlemapanev lugu oli põimunud koolivägivalla teemaga, kus doonoriks osutus kiusatav, kes avariis kannatanud kiusajale ainukesena verd oli nõus loovutama.
Kuna doonoriks saab hakata alates 18. eluaastast, on meie lastel selleni veel pikk tee, kuid nii mõnegi väikese näitleja ema või isa on doonor ja selle üle tundsid nad küll südamest uhkust.
Koos vaatasime ka Tallinna ja Narva koolide doonorilugusid ning video vahendusel eelmiste festivalide lugusid. Ka doonorluse õppefilmi kaudu saime targemaks.
Kogu selle aja oli meiega koos doonorluse maskott Pelikan. Lastele jagati maiustusi ja puuvilju, pandi kaela Dracula lugudest ajendatud dolomiidist kihvad ja kingiti graveeringuga dolomiidist karikas, mis jääb meenutama toredat festivali ja meie kolmandat kohta, mille üle me väga rõõmustasime.
Tegime proove ka kevadisel koolivaheajal ja on tore, et lapsed leidsid aega ning neil on tahtmist ja uudishimu vaimustuda ning ikka ja jälle uuesti proovida. Meeskonnatöö, üksteisega arvestamine, pöidlahoidmine, lavapartneri toetamine, kogu õhkkonna loomine, muretsemine rekvisiitide pärast… Ka kella ja kuupäeva tundmine on olulised omadused, mida läheb elus vaja. Nende tähtsate asjade läbi käibki elu ja elamise õppimine.

Tiia Korv
Käina gümnaasiumi
kooliteatri juhendaja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411