Neljapäev, aprill 24, 2014
 

Imelised elukutsed ja ametid

repro
Raamat “Elukutsete ja ametite maailm” koosneb 14 peatükist, milles ülevaade 250 ametist. Iga peatükk kirjeldab ühte paika, kus töötavad inimesed erinevates ametites: kool, haigla, muuseum, telestuudio jne. Saame teada, kes töötavad kirjastuses, kes lennujaamas, millist tööd teeb loots ja kes on näituse kuraator. Iga elukutse või ameti kohta on lühike, kokkuvõtlik kirjeldus. Mõnele kirjeldusele on lisatud veidi infot selle elukutse minevikust või tulevikust, intervjuu ameti esindajaga või üksikasjalik ülevaade inimese tööpäevast.
Kõigile kirjeldustele annavad väga palju juurde toredad joonistused ja fotod. Hästi vahvad on peatükke alustavad kokkuvõtlikud joonistused. Väiksemad ainult neid vaataksidki, aga elukutsete raamatut on huviga lehitsenud ka gümnaasiuminoored. Seda raamatut on lapsel tore ka koos vanemaga uurida. Hea on arutada, mida need inimesed oma tööpäevadel teevad ja lapsevanem saab rääkida mõnest oma tuttavast, kes samas ametis töötab. Ja võib-olla leiab noor inimene siit endalegi midagi põnevat, mille kohta lisainfot tasub korjata.
Raamatuga on kaasas ka vahva mänguline kutsesobivustest, mille võib samuti läbi teha. Raamatut saab laenutada HUPSist.

Ülle Soonik
HUPSi karjäärinõustaja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411