Teisipäev, aprill 8, 2014
 

Hiiumaa lähistel sattus madalikule Rootsi jaht Hållidej

| Hiiu Leht
Pühapäeval sattus Hiiumaa lähistele madalikule Rootsi kuningriigist Haapsalu sadamasse teel olnud 12meetrine jaht Hållidej. Piirivalvurid aitasid jahi madalikult lahti ja see jõudis keskpäevaks omal jõul Suursadamasse.
Jahti toimetas Rootsist Eestisse 47aastane Eestist pärit mees, kelle elu ohus ei olnud. Politsei- ja piirivalveameti teates on märgitud, et mees oli kaine.
Kell 10.19 avastasid Kärdla kordoni piirivalvurid radarvaatluse käigus Hiiumaast 1,5 meremiili  kirdes, kohalike kõnepruugis Suursadama liinide madalikul, jahi.
Hädasolija võttis ühendust ka merevalvekeskusega. Selgus, et madalikule sattunud jahi pardal on inimene üksi ning jaht ei leki.
Abivajaja suunas asusid teele piirivalvelaev ja Kärdla kordoni piirivalvurid mootorpaadiga. Piirivalvelaev Kindral Kurvits madala vee tõttu sündmuskohale päris lähedale liikuda ei saanud ja abivajajani saadeti laevalt operatiivpaat. Mõlemad paadid jõudsid kohale peaaegu samaaegselt ning ühiste jõupingutustega saadi jaht madalikult lahti.
Õnneks ei saanud jaht vigastada ja suundus omal jõul Suursadamasse. Teekonnal sadamasse saatis jahti piirivalvekaater, veendumaks, et alus turvaliselt sadamasse jõuab. Kinnitust leidis esialgne info, et madalikule sõitmine oli seotud navigatsiooniseadme tehnilise rikkega.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411