Teisipäev, aprill 8, 2014
 

Hiidlased jooksid virtuaaljooksudel

Märtsis toimunud kahel virtuaaljooksul oli osalejaid ja ka võitjaid Hiiumaalt.
Eesti esimene virtuaaljooks peeti märtsi algul ja seal võitsid 10 km distantsi Marko Pruunlepp  ja Cauro-Caspar Kadakas, mõlemad jooksid Emmastes ajaga 39:23.
Esimesel virtuaaljooksul osales 107 jooksjat. Enam osalejaid oli 10 km distantsil ja poolmaratonil – mõlemal 40 jooksjat.
Märtsi teises pooles peetud teisel virtuaaljooksul oli Pruunlepp 5 km distantsil meestest 9. ajaga 25:4. Naistest jäid 15. kohta ajaga 32:59 jagama Jaana Üksik ja Merje Põder (mõlemad jooksid Kärdlas). 10 km jooksul oli 4. ajaga 43:29 Hergo Tasuja (Emmaste). Naiste seas jäid 10. kohta jagama taas Üksik ja Põder, aeg 1:03:25.
Marathon100 teisel virtuaaljooksul saadi tulemus kirja kokku 88 korral. Kõige popimaks distantsiks oli sel korral 5 km, mille lõpetas 30 jooksjat. Teisel virtuaaljooksul joosti lisaks Eestile Soomes, Saksamaal, Itaalias, Maltal ja Hispaanias.
Virtuaaljooksul on kavas neli jooksudistantsi – 5, 10, 21,1 ja 42,2 km. Põhimõte on lihtne – jooksjad võivad nädalavahetusel läbida nimetatud võistlusmaa endale sobival ajahetkel ning jooksurajal. Joosta võib terviseradadel, metsas, kergliiklusteel või kasvõi staadionil. Aega võtavad jooksjad ise, kasutades selleks GPS-iga spordikella või vastavat nutitelefoni rakendust. Igaüks teenindab ennast stardis ja finišis ise: võid minna koju pesema ja võtta külmkapist endale meeldivaid sööke ja jooke, kirjutab korraldaja Janek Oblikas  marathon100 veebilehel. Infos joogipunktide kohta jätkab ta, et võid peita joogipudeli raja äärde, jätta selle autosse, või astuda läbi kauplusest.
Tagamaks võistlusdistantsi korrektset läbimist, pidid võistlejad jooksma valitud distantsist 100 m pikema maa – selline reegel võttis arvesse spordikellade-rakenduste võimalikku mõõtmisviga. Võistluse lõppedes saadeti väljavõte oma tulemusest ja läbitud vahemaast jooksu korraldajale.
Virtuaaljooks toimus ka sel nädalavahetusel, 5.-6. aprillil. Kavas olid samad distantsid. Lisainfo korraldaja marathon100.com lehel.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411