Teisipäev, märts 4, 2014
 

Nööbist kinni

Lugeja küsib: Töötan klienditeenindajana ja praegusel hetkel on meie ettevõttes puhkuste planeerimine. Oma 2014. aasta puhkuse olen planeerinud juuli keskpaigast kuni augusti keskpaigani. Sellel perioodil on neljaaastasel lapsel lasteaias kollektiivpuhkus. Tööandja teavitas mind, et mul ei ole õigust saada puhkust kuu aega järjest ja kuna kolleeg on need kuupäevad esimesena kirja pannud, siis mina samal ajal kolleegiga puhata ei tohi. Väidetavalt kõrghooajal (suvel) ei ole mitte ühelgi töötajal võimalus saada puhkust rohkem kui kaks nädalat. See nõue pidavat ka ettevõtte töösisekorraeeskirjades kirjas olema.
Vastab Põhja inspektsiooni tööinspektor-jurist Kaia Taal: “Töölepingu seaduse (edaspidi TLS) § 68 lg 5 sätestab, et põhipuhkust antakse osadena üksnes poolte kokkuleppel. Seega tööandja ühepoolselt Teie puhkust osadeks jaotada ei saa. Vanemal, kes kasvatab kuni seitsmeaastast last, on õigus nõuda põhipuhkust endale sobival ajal. Tööandja peab arvestama puhkusesoove, mis tulevad TLS § 69 lõikes 7 nimetatud isikutelt ja sätestatud olukordades. Seega on Teil õigus kindlaks jääda oma soovile võtta puhkust ühes osas ja endale sobival ajal, kuna kasvatate väikest last.”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411