Teisipäev, märts 11, 2014
 

MTÜd seadsid tulevikusihte

Veebruaris korraldas siseministeerium koos maakondlike arenduskeskustega igas maakonnas arutelu kodanikuühiskonna tulevikust.
Kirja said pandud ka Hiiu maakonna kodanikuühenduste mõtted, mida on vaja kodanikuühiskonna arengukava KODAR 2015+ sisu loomiseks.
Kümnekonnal kokkutulnul oli võimalus tõstatada probleeme ja pakkuda lahendusi siinsetele vabaühendustele olulistes küsimustes. Toetuti viiele suuremale teemale: sotsiaalne innovatsioon, sh avalike teenuste osutamine ja delegeerimine, sotsiaalne ettevõtlus, kodanikuharidus, kaasamine ja osalus, sh osalemine poliitika kujundamises, vabaühenduste tegutsemisvõimekus ja -keskkond ning heategevus ja filantroopia.
Veebruari lõpus toimunud arutelu juhtis siseministeeriumi regionaalhalduse osakonna peaspetsialist Marten Lauri. Lauri ütles, et Hiiumaa arutelult jäi kõlama mõte, et kodanikuühiskonnal tuleks lasta vabalt kulgeda. “Teisalt on alati küsimus usalduse ja kontrolli vahelises suhtes,” ütles ta. “Kontroll peaks olema siiski piisav, et vältida n äiteks raha väärkasutamist.”
SA Tuuru MTÜde konsultant Kaja Hiis ütles, et maakondade ja veel kaasatavate ekspertide arutelude kokkuvõtted valmivad aprillis.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411