Teisipäev, märts 18, 2014
 

Marianna Liigi looming tuleb ettekandele mainekal festivalil

Harda Roosna | Hiiu Leht
Balti ja Põhjamaade muusikafestivalil Tallinn Music Week tuleb teiste seas ettekandele noore Hiiumaa helilooja Marianna Liigi (21) looming.
Eesti nüüdismuusikat sh Marianna Liigi loomingut tutvustatakse festivali ühe osa, Eesti Muusika Päevad raames. Mustpeade majas Tallinn Pikk 26 toimuval esitluskontserdil reedel, 28. märtsil kell 19 saab lisaks kuulda René Eespere, Mirjam Tally, Märt-Matis Lille, Arash Yazdani, Mariliis Valkoneni ja Weekend Guitar Trio muusikat.
Kontserdi avalugu ongi Marianna Liigilt, seda esitavad Laura Remmel– vokaal, Theodor Sink– tšello ja Marianna vend Siimeon Liik– live-elektroonika.
Vahemärkusena olgu lisatud, et mullu pälvis Eesti muusika- ja teatriakadeemias õppiv Marianna Liik rahvusvahelisel heliloomingu konkursil alla 30aastaste heliloojate kategoorias teise koha teosega “Mets”.
Mustepeade maja kontserdikava aga lõpetab Mariliis Valkoneni looming, mille esitajate seast leiame veel ühe tuttava nime – kammerkoori Collegium Musicale dirigeerib Pühalepa muusikafestivali korraldaja Endrik Üksvärav.
Kontserdi kunstilised juhid on helilooja Erkki-Sven Tüür, Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Teder ja Eesti muusika infokeskuse juht Evi Arujärv.
Erkki-Sven Tüür ütles Hiiu Lehele, et on Marianna liigi loomingut kuulanud paaril korral: korra Kärdla muusikakoolis toimunud kontserdil, kus ka ta ise esines, ning Tahkuna tuletornis, kus Marianna improviseeris viiulil koos Lauri Dag Tüüri ja isa Siim Liigiga. “See oli väga muljetavaldav kontsert ja ilmselgelt on tegemist väga andeka noore muusikuga – ootan rõõmsa huviga, mida ta tulevikus teeb,” ütles Tüür.
Eesti Muusika Päevad (EMP) on juba 35 aastat olnud üks olulisemaid siinsete heliloojate loomingule keskenduvaid festivale. Festival Eesti Muusika Päevad korraldab esitluskontserte Tallinn Music Weekil viiendat korda.
Esitluskontsertide pääsmed, samuti Eesti Muusika Päevade piletid ja passid on saadaval Piletilevis.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411