Reede, märts 21, 2014
 

Kärdla sadama esimene külaline

Toomas Kokovkin
Kolmapäeva keskpäeval käis Kärdla sadamas esimene külaline – nooruke hallhülge poeg, kel veel tutike titekarvagi seljal. Hülgepoeg, keda oli rannas nähtud juba teisipäeval, peesitas seekord sadamakuuri juures. Keskkonnaameti spetsialist Ago Treialt rääkis, et käis juba teisipäeval hülgepoega otsimas, et ta mujale toimetada, kuid ei leidnud teda siis üles. Nüüd pani ta hülgepojale kasti ette, loomake ronis sisse ning sai toimetatud nii talle kui inimestele ohutumasse kohta.
Treialt ütles, et hülgepoeg oli üsna kerge, kuid muidu hea tervise juures. Vaatamata sellele, et hülgepoeg on nii armas ja suurte südamlike silmadega, on tema hambad teravad ja hammustus väga ohtlik ning seda tuleb igal juhul vältida, hoiatas ta.
Treiali sõnul sattuvad hülged Kärdlasse harva. Ta meenutas, et kolm aastat tagasi tuli üks hüljes Valli tänavale, kuid läks ise merre tagasi. “Noored hülged on natuke rumalad ja uudishimulikud, nii nad siia tulevad,” selgitas ta. Kärdlale lähim koht, kus hallhülged elutsevad, on Selgrahu, mis jääb Kärdlast Hiiessaare poole.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411