Teisipäev, märts 25, 2014
 

HOL saab palgalise tegevjuhi

| Hiiu Leht
Hiiumaa omavalitsuste liit (HOL) saab üle väga pika aja taas palgalise tegevjuhi, kui 14. aprillist asub ametisse Arno Kuusk.
HOLi juhatuse liige Üllar Padari selgitas, et Kuusk võetakse SA Tuuru palgale ning hakkab osaajaga täitma maakondliku arenduskeskuse kohalike omavalitsuste konsultandi, osaajaga HOLi tegevjuhi ülesandeid. Osa tema töötasust tuleb EASilt, osa sihtasutuselt, mida omakorda rahastab HOL.
Kuusk töötas seni Hiiu valla maa- ja planeeringute spetsialistina, enne kahe omavalitsuse liitumist oli ametis nii Kõrgessaare valla ehitusnõuniku kui Kärdla linna maa- ja planeeringute spetsialistina.
“Olen erinevates Hiiumaa omavalitsustes töötanud enam kui kaheksa aastat ja leidsin, et on õige aeg uuteks väljakutseteks. Tööpakkumistel olen silma peal hoidnud juba viimase poole aasta jooksul, seega enese jaoks suunamuutus päris üleöö ei tulnud,” ütles Kuusk Hiiu Lehele.
“HOLi töö saab kindlasti olema põnev ja vastutusrikas. Kuna Hiiumaa arengustrateegia 2020+ täitmist, täitmise seiret ja aruandlust korraldab HOL, siis tõenäoliselt saab sellest üks mahukamaid tööülesandeid, lisaks muud ülesaareliselt olulised teemad, millega HOL on tegelenud ja tegeleb. Uus amet on tihedalt seotud ka Tuuruga, nii et tööpõld saab olema lai,” joonistas Kuusk oma tulevase vastutustala piire.
Eelmised neli aastat HOLi juhatanud Jaanus Valk tõdes, et ühele inimesele on HOLi juhtimine vahel olnud ülejõukäiv. “See on hea mõte – natuke palju oli seda tööd ühe inimese jaoks,” ütles Valk.
Valk rääkis, et plaani inimene palgale võtta on HOLis peetud juba pool aastat. Ta avaldas lootust, et tegevjuhi palkamine on ühelt poolt hea omavalitsusliidule, teisalt ka maakondlikule arenduskeskusele Tuuru. “Usun, et see sünergia tugevdab mõlemat organisatsiooni,” lisas Valk.
Kauaaegne HOLi juhatuse liige Jüri Lauter meenutas, et korraks, alla aasta, oli 90ndate lõpul HOLi tegevjuhina palgal Eve Kustala. Vahepeal on kõik asjaajamised olnud HOLi juhiks valitu kanda, vaid HOLi koosolekute protokollimise eest on maavalitsuse sekretärile Heidi Kõmmusele makstud väikest tasu.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411