Teisipäev, märts 11, 2014
 

“Beebibuum!” muuseumis

Neljapäevast, 13. märtsist on Hiiumaa muuseumi Pikas majas avatud näitus “Beebibuum!”.
Näitus heidab nostalgilise pilgu väikelastele mõeldud esemetest ennesõjaaegsest Eestist kuni riigi taasiseseisvumise alguseni.
Näitusel on esemeid Tallinna linnamuuseumi, Eesti Rahva muuseumi ja Hiiumaa muuseumi kogudest. Suur osa väljapandust pärineb koostaja Tuuli Silberi enda, tema kolleegide, sugulaste ja sõprade, aga ka paljude hiidlaste tagavaradest. Väljapanek koosneb erinevatest kümnenditest pärit luttidest ja lutipudelitest, ristimiskleitidest ja muust riidekraamist. Näitusel näeb nii noore ema nõuanderaamatuid Eesti vabariigi algusaastest kui  Nõukogude okupatsiooni ajast pärinevaid katsikukinke ja -postkaarte. Loomulikult ei puudu väljapanekust ka mänguasjad ja beebiraamatud.
Külastaja saab istuda pargipingil, lehitseda foto-albumeid ning proovida nukku mähkida kahest eri aastakümnest pärineva õpetuse järgi. Külastaja saab soovi korral hiigelsuurte lelude ja kõrge aia kõrval kehastuda beebiks.
Väljapaneku koostas ja kujundas Tuuli Silber, kunstnik Ulla Saar.
Näitus jääb avatuks kuni 30. aprillini.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411