Teisipäev, veebruar 18, 2014
 

Virtuaalne õpetaja tuleb koju kätte

erakogu
Usun, et kõik on näinud, kuulnud ja kasutanud Google videoportaali YouTube, mida peamiselt kasutatakse muusika kuulamiseks, kuid kust võib leida ka palju harivat. Näiteks sai minu enda õpetajast ema alles paar päeva tagasi teada, et YouTube’is ei olegi ainult muusika, vaid ka tohutus koguses õpetlikke videoid. Näiteks saab õppida keevitamist, kokkamist, IDkaardi kasutamist, rehvivahetust, meisterdamist, kala fileerimist, seda, kuidas mingeid tooted lahti võtta ja kokku panna jne.
Allar Veelmaa nimi ei ole kindlasti võõras inimestele, kes matemaatikaga kokku puutunud. Temal näiteks on YouTube’is oma kanal, kus ta lihtsalt ja selgelt õpetab näiteks harilikke- ja kümnendmurde, ruutvõrrandit, geomeetriat jms. Samuti leiab sealt õpetused Siim Schultsilt, kes ehk on varasemast tuttav KAE kooli (www.kae.edu.ee) matemaatikavideote kaudu. Kuressaare ametikool aga on oma kanalile üles laadinud õppevideoid sellest näiteks sellest, kuidas kipsplaati paigaldada või juukseid värvida.
Need olid vaid mõned näited, mida eelnimetatud videokeskkond pakub. Nii et kui sa soovid õpitut kinnistada, oma teadmisi täiendada või asjadest aru saada teise nurga alt, on see suurepärane võimalus kodus lisatööd teha. YouTube’ist leiab iga õppeaine kohta vähemalt mõned eestikeelsed videod, seega natukene otsimist ja virtuaalne õpetaja ongi kohal sinu enda kodus.
Kati Vaht
HUPS
karjääriinfospetsialist

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411