Reede, veebruar 7, 2014
 

Üks jäätee läheb lahti

Kui kõik laabub, peaks täna avatama talitee Hiiumaa ja Saaremaa vahel.
See on hiidlaste jaoks tore võimalus kenasid naabreid külastada ja külalisi naabersaarelt vastu võtta. Ja miks mitte minna mõnulema Saaremaa spaasse, kuni meil endal seda veel pole.
Igal aastal hoiavad saarte elanikud silma peal ilmateatel ja merejääl, et teada saada, millal küll saab üle jää sõita – ilma praamiaegu ja selle täituvust uurimata, ilma muretsemata aeglase sõidu või igavuse pärast. Lõbu ja põnevus, mida merejääl sõitmine pakub, veel peale selle.
Meie, saareelanike jaoks on see kui pääs paisu tagant, kui saad igal ajal mandrile minna ja kiirelt tagasi tulla. Seda luba meil aga veel pole – alles eile käisid jääteemeistrid luuret tegemas ja tulemused veel selguvad.
Kuid nagu tänasest lehest lugeda, sai jaanuaris uiskudel ja kaugema ringiga laidude juurest tulles selle reisi juba ette võtta. Peaasi on sealgi õige kurss maha panna, et laevateel mitte jääprakku sulpsatada.

7. veebruar 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411