Reede, veebruar 21, 2014
 

Tunnustus elupäästjatele

Eilsel päästeameti aumärkide pidulikul üleandmisel Tallinna Lillepaviljonis tunnustati kaht Hiiumaa elupäästjat. Kärdla päästekomando vanempäästjad Tiit Piht ja Armin Lilleõis said kumbki Elupäästja III klassi medali.
Möödunud aasta 12. juuli hommikul kella 8 ajal teatati häirekeskusele tulekahjust Kärdla linnas Aia tänaval. Teate kohaselt põles kahekordne elumaja, hoones viibis esimesel korrusel üks ja teisel korrusel kaks tulelõksu jäänud inimest.
Armin Lilleõis ja Tiit Piht paigaldasid tõmberedeli ja aitasid kaks kannatanut hoone ülemise korruse akna kaudu välja. Mõlemad anti üle kiirabile, üks neist vajas põletushaavade tõttu koheselt haiglaravi. Päästetute käest said nad täpsemat infot, kus paikneb esimesel korrusel olev liikumispuudega inimene. Elupäästjad tõusid redeliga hoone aknani, murdsid selle lahti ja päästsid ka kolmanda inimese.
“Tänu Armin Lilleõie ja Tiit Pihti oskuslikule tegutsemisele ja isiklikule initsiatiivile leidsid nad raskes olukorras kiire lahenduse, mis tagas kolme inimese päästmise põlevast majast kaheteist minuti jooksul,” on kirjas medalisaajate tänukirjas.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411