Reede, veebruar 7, 2014
 

Triigi-Tärkma jäätee loodetakse avada täna

Kuna ASi Eesti Teed töölised avastasid teisipäeval Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel jäätrassil liialt õhukese koha, lükkus ametliku jäätee avamine tänaseks.
Möödunud reede õhtul alanud tuisk jääle kahju ei teinud. Teisipäeval plaaniti tegeleda trassi mahamärkimisega, kuid tihe udu ei lasknud seda teha. “Üle saja meetri ei näinud. Sellise nähtavuse puhul ei ole mõtet merele minna, sest võib ära eksida,” ütles maan-teeameti Kuressaare esinduse hooldeosakonna peaspetsialist Mikk Tuisk.
Kolmapäeval alustati trassi ettevalmistamist, ent selle käigus avastasid ASi Eesti Teed töömehed vähemalt iga 100 meetri tagant kontrollauke puurides 50meetrise lõigu, kus jääkihi paksus 19–20 sentimeetrit. Vaja oleks vähemalt 22 cm, veel parem, kui jää oleks 23 cm paks. “Mehed pumpavad sinna peale vett, mis külmudes annab jääle paksust juurde,” selgitas Tuisk.
Mõnes kohas, eriti Triigi pool, tuli jääd freesida, sest muidu võivad rüsijää püstised teravad nukid jääl sõitvaid autosid kahjustada. Tuisu sõnul avatakse jäätee Saaremaa ja Hiiumaa vahel tõenäolisel täna lõuna ajal. “Enne ei tasuks jääteele sõita, kui see ametlikult avatakse,” rõhutas Tuisk.
Triigist Tärkmasse viiva jäätrassi pikkus on ligi 17 km.
Hiiumaa ja mandri vahelise jäätee trassile läksid maanteeameti ja OÜ Hiiu Teed töömehed eile uuesti jääuuringutele. Tulemused lehe trükkimineku ajaks veel teada polnud.
Eelmisel nädalal katkestas jääuuringud trassi 12. kilomeetril avastatud 10–15 m laiune lahvandus, mille algust ega lõppu tuvastada ei õnnestunud.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411